fredag 2. oktober 2015

Nyfødt navle

Den vanligste årsaken til væskende navle er at det dannes for mye grovev (granulasjonsvev) etter at navlestumpen har falt av. Du kan se dette ved at det kommer blank væske som kan være lett blodtilblandet fra barnets navle. Navle hos nyfødt baby efter at navlesnorstumpen er fladet af. Man kan se at den endnu buler lidt ud. Mennesker som har en navle der vender u. Hvordan bør du forholde deg til navlestumpen på den nyfødte babyen?


Trenger du å gjøre noe ekstra mens du venter på at den skal falle av? Barnepleier viser og forklarer om navlestell. Lad vær med at bruge pudder, salve eller sprit til navlen. Måske vil nogle ældre kvinder i familien huske, at den slags remedier brugte man engang. Men videnskabelige undersøgelser af navle og navlepleje har vist, at det i bedste fald er virkningsløst og i værste fald forsinker helingen.


Hvordan behandle en nyfødt navle korrekt og konsekvent Fødelsen til en baby er ikke bare en stor glede,men også spenningen, så vel som bekymringene og problemene knyttet til denne hendelsen. Mange nye spørsmål og frykt plager unge og uerfarne foreldre. Et nyfødt barn puster mye raskere enn voksne, og også mye mer lydløst.


Nyfødt navle

Foreldre kan derfor bli engstelige for om barnet puster normalt. Barnets hudfarge og trivsel generelt er det beste tegn på at alt er i orden. Det første døgnet etter fødselen er en del barn kvalme og brekker seg for fostervann.


Bleien bør skiftes hver gang det er avføring eller når bleien er veldig våt. Huden blir lett sår hvis barnet går for lenge med avføring i bleien, og kan i verste fall utvikle seg til et bleieutslett som gjør vondt i kan vare i flere dager. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Kvaliteten på oversikten var vurdert som lav, og det er behov for flere studier. Fra å spise sunt til å oppgradere hjemmet og bli kvitt flekkene på sofaen - her er noen tips som vil spare deg for tid og energi i hverdagen.


Klikk deg videre for å lære nyttige Life hacks. Omsorg for et nyfødt spedbarn navle er vanligvis enkel. Det er vel ingen sak å stelle en baby, tenker de fleste. En betent navle bør vaskes med en q-tips vætet i Klorhexidin uten.


En fin navle tyder nemlig på at du hadde det sunt og godt da du lå i livmoren til moren din. Navlen spiller en kjempeviktig rolle i livet vårt før vi blir født siden den da kobler oss til morkaken via navlestrengen. Gjennom denne fikk vi da oksygen og næring, forteller jordmor Kopperud.


I navlesnoren går det to pulsårer (arteriae umbilicales) og en vene (vena umbilicalis) samt rester av plommesekken. Navlestrengen kuttes etter fødselen. Hvis en nyfødt har en navle , er dette en vanlig grunn til at foreldrene skal bekymre seg. I noen tilfeller kan det virkelig være en alvorlig patologi, men noen ganger er det bare en lang helbredende navel. Foreldre bør alltid vite når symptomene indikerer sykdommen, og du må øyeblikkelig kontakte legen.


Instruksjoner for behandling av navle nyfødt med en klutnekke. Det er nødvendig å utføre behandlingen av navlestrengen i en nyfødt baby, strengt etter visse regler. Dette vil ikke skade huden på et lite barn og øke hastigheten på helbredelsesprosessen. Jo eldre fosteret blir, jo lengre blir også navlestrengen, så den vokser i takt med både foster og morkake.


Dersom strengen er ekstremt kort har man sett at disse barna ofte har andre utviklingsforstyrrelser. Det er helt normalt, at det bløder lidt, efterhånden som navlen løsner sig fra huden. Etter pipsqueak svømme behandle navle såret standard metode. Hva å unngå når du tar vare på navlen.


Ikke ta på fingrene til navle såretunder behandlingen. Det vil ikke føre til at barnet smerte, men på denne måten kan du gå inn i blodet til barnet mange infeksjoner som oppstår kan utvikle purulent og katarr Omphalitis. The rest av navlestrengen tørker som regel opp og faller av uten problem. Men i noen tilfeller navlen området kan bli smittet. Når dette skjer kan det være et utslipp av puss fra navlen området samt en offensiv lukt.


Her er hvordan du ordentlig kan ta vare på en nyfødt navlestreng. Hvis du merker noen blødning rundt umbilical ledningen, vond lukt, rødhet eller gul utflo. Mitt barns navlestump lukter utrolig råttent , så jeg ble litt bekymret for det.


Noen grad av lukt fra en nyfødt navlestreng er vanlig og bør ikke være en grunn til bekymring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg