fredag 23. oktober 2015

Behandling av kreft

Sjekk ut Stråling Av Prostatakreft. Hvordan kreft behandles varierer fra kreftform til kreftform og fra pasient til pasient. Ofte består behandlingen i en kombinasjon av ulike metoder.


Alle cellegifter som brukes i behandling av kreft påvirker også våre normale celler. Normale celler tåler cellegiften bedre, fordi de har større evne til å reparere DNA-skader. Friske celler kommer seg derfor raskere mellom hver cellegiftdose.

Sykdomsutbredelse, vevstype samt pasientens allmenntilstand og eventuell annen samtidig sykdom avgjør valg av behandling. Det skilles mellom ikke-småcellet og småcellet lunge- kreft. Rundt prosent av pasientene har så lite utbredt sykdom at potensielt kurativ kirurgi er mulig.


Dette er sjelden aktuelt ved småcellet vevstype. Snill kreft anbefales idag heller å følges, og først behandles dersom PSA stiger raskt, det oppstår symptomer eller vevsprøve gir inntrykk av at kreften er i ferd med å endre utseende mot et mer aggressivt uttrykk. Alle slike føflekker skal fjernes i sin helhet med en to til fem millimeters kant av normal hud rundt føflekken. Den fjernede føflekken sendes inn til et laboratorium for patologi, der man foretar en mikroskopisk undersøkelse av vevet og avgjør om det foreligger kreft eller ikke.


Dette virkestoffet aktiverer immunforsvaret lokalt i huden der kremen påsmøres og stimulerer en betennelsesreaksjon. Valg av beste behandling avhenger også av kreftstadium.

Denne prosedyren kalles stadieinndeling (staging). Når det er mulig å fjerne kreften ved operasjon, blir stadieinndelingen supplert med informasjon fra undersøkelse av svulsten som ble fjernet. Alternativ behandling av kreft er alternative behandlingsformer av kreft som ikke er anerkjente som behandlingsform av vitenskapen eller statlige myndigheter.


De omfatter dietter og visse bevegelsesøvelser, preparater, urter, apparater og manuelle teknikker. Cirka prosent av alle tilfellene av livmorkreft starter i kjertelvevet i slimhinnen, og denne kreftformen kalles endometriekreft. De øvrige tilfellene av livmorkreft dannes i muskelvevet (leiomyosarkom) eller i bindevevet (ulike typer sarkom). Kreft i livmoren må ikke forveksles med livmorhalskreft, som er en helt annen sykdom. Standard behandling ved kreft i tykktarm eller endetarm som er operert, er cellegift gitt regelmessig i et halvt år.


Cellegift gis som regel etter operasjon. Enkelte ganger kan det være nok med tre måneder. Behandling av ulike krefttyper – Kreft er en kompleks sykdom og det er også individene som rammes, så en standardisert tilnærming vil sjelden være en ideell løsning.


Under dette menypunktet finner du ulike kosttilskudd og medisiner som fremstår som lovende behandlingsalternativer for ulike former for kreft. En stor andel av pasientene har primær leversykdom, for eksempel virushepatitt, kronisk autoimmun sykdom, som vil være avgjørende for valg av behandling. I enkelte tilfeller kan sykdommen behandles kirurgisk.


Forutsetningen for dette er at tumor ikke er for stor og at den er tilgjengelig for kirurgi. Inngrepet er omfattende. På grunn av denne studiens størrelse og lengde mener forskerne at de nå kan være sikre på at behandling forebygger kreft.


Den økte risikoen ble borte. Av nærmere én million pasienter med reflukssykdom i helseregistrene, hadde de aller fleste fått behandling.

Av disse ble prosent rammet av kreft i spiserøret i oppfølgningsperioden. Strålebehandling er medvirkende til resultatet hos cirka prosent av alle som helbredes for kreft , og bedrer smerter og andre plager hos 40–prosent av dem som får lindrende strålebehandling. Totalt sett regner man med at om lag halvparten av alle kreftpasienter vil ha nytte av strålebehandling i én eller flere faser av sykdomsforløpet.


Den første Nasjonale kongressen KREFT finner sted 6. Faglig Forum har tatt initiativ til kongressen, og i programkomiteen er det fagfolk fra Oslo universitetssykehus, Fransiskushjelpen i Oslo, Kreftforeningen, OsloMet og Oslo kommune. Kongressprogrammet reflekterer noe av den bredden fagfeltet står overfor. Med fokus på utvalgte områder, et utvalg forskningsresultater og et. Det finnes forskjellige typer brystkreft, derfor er det også betydelig variasjon i hvilken behandling som gis. Vi gjør oppmerksom på at informasjonen på denne siden er av generell karakter fordi behandlingen av brystkreft blir stadig mer indviduell og tilpasset den enkelte.


I senere stadier vokser kreften utenfor prostata og kan spre seg til lymfekjertler og skjelettet. Om kreften ikke har vokst ut av prostata og ikke spredt seg til andre organer, er mulighetene for å bli frisk gode. Om kreften har vokst ut av prostata, men ikke har spredt seg, så gis det også helbredende behandling. En vanlig, ufarlig føflekk er en ansamling av slike melanocytter.


Føflekkreft skiller seg fra de andre hovedtypene hudkreft ved at denne er adskillig mer aggressiv og vil raskere gi spredning av kreften til andre steder av kroppen (metastasering), noe som medfører en betydelig forverring av prognosen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg