fredag 23. oktober 2015

Årsaker til diabetes

Årsaker til diabetes

Man kjenner ikke årsaken til dette, men trolig er det en kombinasjon av arv og ukjente miljøfaktorer. Den viktigste årsaken til type diabetes er overvekt og usunn livsstil, men også arv kan spille en rolle. Insulin er et hormon som lages i bukspyttkjertelen og som sørger for at sukkerstoffer i maten du spiser kommer inn i kroppens celler og kan brukes som energi.


Det finnes enda ingen kur for diabetes type men med riktig behandling, veiledning fra lege og en dramatisk livsstilsendring (spesielt med tanke på kosthold), kan en lære å kontrollere denne sykdommen. Les også: fantastiske medisinplanter for å regulere diabetes. Hva er årsaken til diabetes type 2? Fant fire nye årsaker til diabetes En internasjonal forskergruppe har funnet nye genetiske årsaker som påvirker risikoen for type 2- diabetes.


En av dem kan faktisk senke risikoen for sykdommen. De fleste personer med diabetes klassifiseres i dag med diabetes type eller diabetes type 2. Det er autoimmune årsaker til diabetes type og ikke-autoimmune årsaker til diabetes type 2. Med autoimmunitet menes at kroppens immunforsvar angriper egne celler og organer. Det er en livslang tilstand man kan leve godt me men det er også en tilstand man kan dø av ved utilfredsstillende behandling. Diabetes består hovedsakelig av type og type 2. Av disse har opptil prosent diabetes type og cirka prosent diabetes type 1. I tillegg kommer en rekke sjeldne diabetesformer. Forekomsten av diabetes er økende, i hovedsak fordi økt forekomst av fedme har ført til økt forekomst av diabetes type 2. Spennende utvalg til deg og dit hjem.


Årsaker til diabetes

Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt. Her finner du fakta og informasjon om diabetes type diabetes type LADA,. Her et knippe mulige årsaker til føling av Kristian Aune-Jensen. Selv om kronisk nyresykdom noen ganger skyldes sykdommer i selve nyren, er de viktigste årsakene til kronisk nyresykdom diabetes og høyt blodtrykk. Type diabetes mellistus og type diabetes mellitus føre til en tilstand som kalles diabetisk nefropati.


Sykdommen kalles også insulinavhengig diabetes , fordi de som får sykdommen er avhengig av syntetisk insulin resten av livet. Det er mange årsaker til at man utvikler diabetes type hvorav de viktigste årsakene ligger i livsstil og arv. Særlig magefedme øker risiko for insulinresistens. Norge har sykdommen. Ofte har pasienter med diabetes type også grader av såkalt metabolsk syndrom (se nedenfor).


Av grunner vi ikke kjenner til , oppfatter kroppens immunsystem de insulinproduserende betacellene i bukspyttkjertelen som fremmedelementer og ødelegger dem. Dette gir kraftige symptomer, og derfor blir diagnosen stilt raskt. Personer med diabetes type må ha tilførsel av insulin for å leve, gjennom injeksjoner eller fra en insulinpumpe. Mange ulike undersøkelser kan da være aktuelle, gjerne avhengig av hva legen mener kan være årsaken til tilstanden.


Legen vil gjøre en generell kroppsundersøkelse og spesielt sjekke lymfeknuter, lever og milt med tanke på infeksjoner eller kreftsykdommer. Også blodprøver kan avsløre en rekke mulige årsaker til at du føler deg slapp. Virus mulig årsak til type diabetes.


Forskere har nå funnet virus i bukspyttkjertelen hos pasienter med type diabetes. Oppdagelsen kan gi muligheter for både behandling og vaksine. Insulin har stor betydning for kroppens normale energiomsetning, da insulin setter kroppens celler i stand til å oppta og forbrenne glukose fra blodet. Ved diabetes type danner kroppen selv insulin. Ettersom nedarvede genetiske varianter er en del av årsaken til sykdommen, er det en viss familiær opphopning.


Dersom man har en mor, far, søster eller bror med diabetes type er ens egen livstidsrisiko for sykdommen cirka fem prosent. Hvis man har en enegget tvilling med sykdommen, er ens egen risiko cirka prosent. Etter at man gikk over til medisinsk behandling av magesår, er Nissens fundoplikasjon blitt den ledende årsaken til postoperativ gastroparese ( 18). Gastroparese er en vanlig komplikasjon ved hjerte-lunge-transplantasjoner og kan også forekomme etter ablasjonsbehandling for atrieflimmer (1 20).


Årsaker til diabetes

Diabetogen livsstil er årsak til diabetes type 2. Overskudd av kalorier i kosten, lite kaloriforbruk og overvekt er regnet som diabetogen livsstil. The etiology of type diabetes mellitus appears to involve complex interactions between environmental and genetic factors. Opptil av voksne menn med diabetes utvikler impotens. Dette skyldes dårlig blodforsyning til penis pga. Det er derfor spesielt viktig, at man går til lege, hvis man i en lengre periode opplever å være trøtt, og ikke kan finne en god grunn til det.


Kreftsykdommer gir ofte også appetittmangel og vekttap. Det finnes utover disse årsakene til tretthet en lang rekke mer eller mindre hyppige tilstander, som også gir tretthet. For eksempel høyt blodtrykk, andre i familien med hjerte- og karsykdom, røyking og diabetes kan gjøre det viktigere med lavt kolesterol.


Balansen mellom LDL- og HDL-kolesterol er imidlertid viktig for å unngå sykdom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg