torsdag 29. oktober 2015

Tett nese spedbarn

Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar. Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg? De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter.


Tett nese hos spedbarn skyldes ikke nødvendigvis forkjølelse. Hvis barnet ditt blir så tett i nesen at spising blir et problem, anbefaler vi å bruke saltvannsdråper som du drypper i nesen. Dette vil løse opp slimet, som du så tørker bort. Du kan bruke en nesesuger eller neserenser for å fjerne slim.


Små barn blir oftere forkjølet enn voksne, og 6-forkjølelser i året er helt normalt. I tillegg er ofte mange små barn ofte plaget med tett eller rennende nese. Det kan være utfordrende med tett nese hos barn, da det blant annet kan påvirke nattesøvn, humøret og appetitten til barnet. Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner. Spedbarn har liten evne til å klare å puste gjennom munnen, og når nesen tettes igjen av snørr eller slim er det svært ubehagelig for spedbarnet, sier Sivertsen.


Tett nese spedbarn

Hold babyens nese ren, og tørk bort alt snørr for å beskytte huden rundt nesen. Du kan smøre litt sinksalve eller babyolje under nesen hvis huden blir rø irritert eller tørr. Når man har tett nese , er det også vanskelig å få sove, og slim som renner ned i halsen, kan føre til hoste. Stakkars lillebror har vært forkjøla siden vi kom fra sykehuset og neseplagene gir seg altså ikke.


Jeg begynner å bli rimelig lei null nattesøvn pga baby med nesa full av grønt slim. Tiltak for å holde nesen mest mulig åpen, kan forhindre mange plager. Effektiv svelging og luktesansen er avhengig av åpen nese. Ved tett nese nedsettes oppvarming, filtrering og fukting av luften. Hvis barnets allmenntilstand er påvirket eller hvis barnet ikke får i seg morsmelk eller annen næring på grunn av tett nese , må lege eller helsesykepleier kontaktes.


Hvis barnet har problemer med å puste under amming på grunn av tett nese , kan du justere ammestillingen ved å holde barnet så oppreist som mulig. Du kan også korte ned på ammingene og intervallene mellom ammingene. Hvis det er mye snørr kan det være nyttig å dryppe saltvann eller morsmelk i barnets nesebor før amming.


Bruk saltvannsdråper eller saltvannsspray mot tett nese til barn under år. Ikke gi barn som er under år slimhinneavsvellende nesespray eller nesedråper uten at du har snakket med lege, apotek eller helsesøster. Følg bruksanvisningen på pakken nøye. Gi ikke flere doser i døgnet enn anbefalt. Har du tett nese på grunn av forkjølelse eller allergi.


Så for å holde oss innefor temaet så kommer det noen råd her fra noen innsendere. Du kan løse opp en tett nese ved å trykke og massere deg selv på utsiden av nesebeinet. Vi hadde en natt på sykehus da frøkna var måneder grunnet tett nese. Hun gulpet mye, og legene fortalte da at morsmelk er klissete og det er mulig det klumper seg og gjør ting verre. Vi ble anbefalt å dryppe med saltvann beregnet for spedbarn , gjerne like før amming da det hjelper for å få åpnet opp.


Hva som forårsaker tett nese hos små barn. Grunnen til at en baby får tett nese er de samme som når du får det. Fordi at slimavsvellende nesespray som feks otrivin har gitt alvorlige bivirkninger gitt til spedbarn. Selv om det å være tett i nesen kan virke nokså ufarlig i seg selv, mener Dølvik at det kan være lurt med en tur til legen. Særlig hvis nesen har vært tett en stun uten at det gir seg.


Tett nese spedbarn

Sjekk ut følgende tips for å åpne en tett nese fort, fordi hvis du ikke gjør det, vil du fortsette å føle deg enda verre. Spis sterk mat for å åpne en tett nese. Sterk mat hjelper for å løsne slimet, som igjen vil åpne de blokkerte bihulene i løpet av minutter. I de første månedene av livet, er et spedbarn i stand til å puste kun gjennom nesen. Skånsom, hygienisk og effektiv neserenser for spedbarn.


OtriBaby metoden er en komplett system for å lindre forkjølelsesymptomer hos de alle minste og inkluderer saltvann og nesesug. GODE TIPS OG RÅD TIL ÅPNE TETT NESE HOS SPEDBARN. HÅPER NOEN KAN HJELPE OSS.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg