onsdag 28. oktober 2015

Hvor lenge varer influensa

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Norsk robotteknologi fjerner bakterier, virus og sporer fra rom og leker.


Barnas leker er jevnlig utsatt for virus og bakterier. Perfekt kokte egg hver gang, uansett om du ønsker de bløt,medium,eller hardkokt. Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg?


Hvor lenge varer en typisk influensasykdom? I tillegg er det vanlig å være mer trøtt i noen uker. Influensa varer som oftest en ukes tid. Hosten kan vedvare etter at den akutte sykdomsperioden er over. Hvis man etter å ha blitt feberfri får feber igjen, er det imidlertid grunn til å være på vakt.


Som oftest er den overstått etter 3-dager, men man er ofte trøtt og slapp i 2-uker etterpå. Hvis sykdommen varer i mer enn en uke eller symptomene er svært kraftige, bør du kontakte legen. Informasjon til allmennheten og helsepersonell om influensa og sesonginfluensa. Temaside for informasjon, rå nyheter og statistikk om den årlige sesonginfluensaen. Hvordan smitter influensa ? Kan jeg forebygge influensa ? Hva er symptomene på influensa ? Har jeg influensa eller er jeg bare forkjølet?


Hva gjør jeg når jeg har fått influensa ? Så et par uker og vel så det er nok vanlig varighet - tidvis lenger før en er alldeles restituert. Vanligvis er smittsomheten størst de dagene når man har feber. De fleste voksne er kvitt influensaviruset innen første sykdomsuke, men det varer lengre hos barn. Noen vaksiner inneholder levende virus.


Hvor stor forskjell er det på levende og inaktivert vaksine? Den er tilgjengelig i nesten alle deler av verden. Den har ingen alvorlige bivirkninger og må tas i seks måneder eller mer.


AnonymBruker skrev: Ja det ble avslag fra DPS på meg i dag. Begrunnes med at jeg har gått såpass mye i behandling tidligere (flere år siden), så de mener at de ikke har noe nytt å bidra med. DPS anbefaler at jeg henvises til kommunen, hva har kommunen å tilby?


Jaja fikk jo raskt sv. Ved typisk influensa kommer symptomene brått, med feber, muskelsmerter, hodepine, påvirket allmenntilstand og tørrhoste, sier hun. Både forkjølelse og influensa er forårsaket av virus, men det er helt ulike virus som står bak. Generelt gjør influensa oss sykere enn forkjølelse, og varer gjerne lenger. Ved influensa blir man ofte brått syk, med raskt innsettende feber, og har et noe lenger og mer alvorlig sykdomsforløp enn ved.


Jeg tror jeg er døden nær. Holdt på å besvime da jeg kjørte mini til barnehagen, måtte ta meg sammen for å følge trafikken. Hvert år influensa er litt annerledes enn året før fordi virus muterer. Logg inn for å følge. Lungebetennelse er en betennelsesprosess i selve lungevevet.


Betennelser kan forårsakes av en lang rekke mikroorganismer (virus, bakterier, sopp og parasitter) men også av etsende kjemikalier (f.eks. ved innånding av mageinnhold eller giftige gasser under en brann). Ofte oppstår bihulebetennelse etter en virusinfeksjon, slik som forkjølelse eller influensa. Høysnue og andre allergier kan også forårsake bihulebetennelse.


Dersom bihulebetennelsen varer lengre enn én uke, kan det skyldes en bakteriell infeksjon. Bihulebetennelse kan vare lenge , og varer den over måneder kalles det kronisk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg