mandag 19. oktober 2015

Hvor lenge amme på hvert bryst

Hvor lenge amme på hvert bryst

Har du svært såre bryst kan det være smertefullt å amme , og det kan være en løsning å håndmelke (evt. pumpe) seg i noen dager, og gi barnet melken ved koppmating eller langsom flaskemating. Hvor langt skal hvert ammingstilfelle være? Ofte kan man amme barnet allerede når det er nyfødt og barnet finner selv frem til brystet. Her er det også store individuelle forskjeller.


Det beste er å tømme et bryst før du bytter, og hvis du bare ammer fra ett bryst under matingen, bør du amme fra det andre brystet neste gang du ammer. Hvor lenge bør jeg amme med hvert bryst ? Rutiner på hvor ofte og hvor mye amme. Ifølge både Kolbjørnsen og Mathisen er det vanlig å amme mest på kveldstid.


Babyen ammer en stun tar en halvtimes pause, og vil så ha mer mat. Hyppig kveldsamming, også kalt kveldsuro, er veldig vanlig. Syns han bruker så kort tid.


Hvor lenge amme på hvert bryst

Derfor bør dere unngå å amme ofte eller gi melk på flaske om natten etter ettårsalder. Melkespreng og brystbetennelse. Dette kan komme av at det er lenge siden du har ammet sist, eller at produksjonen er for stor. Hvis du har vondt i et bryst og tegn til sykdom ellers (feber, med eller uten smerter i leddene, rødhet eller hevelse i ett eller begge bryst ), bør du kontakte lege snarest.


Det kan være brystbetennelse. Før du starter en eventuell antibiotikabehandling bør det også tas en dyrkningsprøve fra huden på brystknoppen og fra melken din. Det finnes ingen grense på hvor lenge du bør amme. Dersom barnet ligger svært lenge ved brystet hver gang, bør du observere om barnet svelger effektivt under utdrivingene og at barnet har et godt dietak slik at brystet melkes tilstrekkelig, sier Gurrik. Hvor sterkt og hvor positivt dette oppleves, er imidlertid veldig individuelt.


Når kvinnens bryster kjærtegnes, kan det for henne føre til seksuell opphisselse og nytelse. Jeg er hører så mye forskjelling og mange sier at det er viktig å få tømt brystet slik at babyen får i seg den tjukke. Ved neste ammingstilfelle bør du tenke på å begynne med motsatt bryst som du ammet med sist. De som leste avsnittet om hvor ofte skal man amme leste også mer om hvor lenge man skal amma ved hvert tilfelle samt om amming. Og ammer dere på hvert bryst ? Men er det ikke sånn at den beste melken kommer først etter man har ammet en stund på et bryst ? Ei sa at jeg måtte amme minst en halvtime på hver bryst minst åtte ganger om.


Alt du lurer på om amming av den nyfødte Bufret 29. Her får du svar på alt du lurer på om amming av det nyfødte barnet. Som oftest daglig så har han ett måltid hvor han spyr opp det han har spist (vil ikke kalle det gulping pga mengden). La babyen bestemme hvor lenge den vil spise.


Hvor lenge amme på hvert bryst

Også når det gjelder amming, har små barn veldig ulike ønsker og behov. Noen spiser raskt, mens andre liker å ligge lenger ved brystet og kanskje sove litt mellom slagene. Det betyr at ammingen kan ta alt fra noen minutter til en halv time. De stundene hvor de har øyekontakt med hverandre og fniser mens de koser seg på hvert sitt bryst , varmer mammahjertet ekstra godt, smiler hun. Noen dager er jeg også lei ammingen, fordi jeg kan føle at noen henger i brystene mine hele dagen.


Barnet kan få die så lenge det (og moren) vil - det er helt normalt at det tar en time å amme en bitte liten baby. For melkeproduksjonen er det helt supert å la barnet suge på et tomt bryst hvis det vil det. Og ikke bytt bryst etter en viss ti la barnet styre. Amming anbefales deretter videre til barnet er ett år.


Hvor lenge amme på hvert bryst

Verdens helseorganisasjon (WHO) anbefaler amming til barn er to år, og lenger hvis mor og barn ønsker det. Det fins ingen øvre grense for hvor lenge barn kan ammes som supplement til annen næring. I noen kulturer har det vært eller er det vanlig å amme barn til fem-–seksårsalderen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg