fredag 16. oktober 2015

Starte på ppiller

Skal du være beskyttet mot graviditet fra første dag, må du starte med p-piller på mensens FØRSTE dag. P-PILLER Du finner oversikt over alle p-piller på det norske markedet i tabellen i kapittel Prevensjonsmidler. Sikkerheten er imidlertid brukeravhengig, og kvinnen må huske å ta en pille hver dag, utenom de pillefrie ukene.


Hvis du har brukt prevensjonsmetoden slik du skal, har du en trygg prevensjon hele tiden, også i den uka som du har blødning og ikke tar p-piller (eventuelt tar placebopiller) eller benytter p-ring eller p-plaster. P-piller gir et forutsigbart blødningsmønster.

Praktiske tips om p-piller. Huske en p-pille hver dag. Bytte fra p-piller med tabletter på hvert brett Dersom det nåværende brettet med p-piller inneholder tabletter uten virkestoff, skal du ikke ta disse, men begynne rett på Loette neste dag.


Bytte fra minipiller Når du bytter fra minipiller (som kun inneholder progestin), kan du starte med Loette når som helst i menstruasjonssyklusen, dagen etter at du har sluttet med minipillen. Starte med gestagen p-piller. Hvis din nåværende pakke med p-piller inneholder inaktive tabletter (placebo), kan du starte med Cerazette dagen etter at du har tatt den siste aktive tabletten (hvis du ikke er sikker på hvilken tablett det er kan du spørre legen din eller på apoteket).


Hvis du følger disse instruksjonene, trenger du ikke bruke tilleggsprevensjon.

Disse hormonene finnes naturlig hos alle kvinner og er viktige for å regulere eggløsning, menstruasjonssyklus og graviditet. Kanskje du skulle få en ny resept, på et p-pille merke som ikke skal ut fra markedet. Altså når du skal starte opp med p-piller , så kan du gjøre det nå, men du må bruke kondom i tilegg, i en ukes tid sånn ca. Når du nå skal starte med cerazette p-piller kan du enten starte i de fem første dagene i menstruasjonen, og hvis du starter opp utenom disse dagene. Clinix tilbyr de mest populære prevensjonspiller på markedet.


For å få foreskrevet p-piller på nett, må du gjennomgå en nettkonsultasjon med en lege. Det er også flott at du tenker på å ordne med prevensjon siden du planlegger sex med kjæresten din. Takk for at du skriver til ung.


Det er mange gode p-pillemerker på markedet, men so. Hvordan virker p-pillen? Vanlige p-piller , også kalt kombinasjonspiller, inneholder en kombinasjon av hormonene østrogen og gestagen.


En stor del av norske kvinner, både kvinner i fødedyktig alder og andre, bruker p-piller. Jeg skal begynne med p-piller , men har ikke regelmessig menstrasjon og vet ikke når den kommer neste gang. Lurer på når jeg skal begynne med å ta p-pillene? Vil starte med de så fort som mulig.


Noen flere tips for å øke selvtillit og å klare å være seg selv når man skal møte noen for første gang?

Diane p-piller , også kalt Dianette, er en prevensjonspille som gir nærmere 1 beskyttelse mot graviditet. Den er også påvist effektiv mot kviser og akne, og bidrar ofte til at PMS smerter reduseres. Derfor er det dumt å starte og slutte med p-piller. Hvis man tåler den og har gjennomlevd oppstartsfasen på seks måneder, kan man trygt fortsette å bruke p-piller , påpeker Iversen.


Siden p-piller kan øke blodtrykket hos enkelte, bør blodtrykket kontrolleres. De som får økning bør ikke bruke kombinasjonspiller, råder Iversen. Du kan godt starte nå på en hvilken som helst dag, men da må du bruke annen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg