tirsdag 13. oktober 2015

Melk i brystene tegn på fødsel

Overgangs melk erstatter råmelk innen fire dager etter fødsel. Den kremete overgangs melk inneholder høye nivåer av fett, laktose, vitaminer og flere kalorier enn råmelk. Er klar over at vannavgang og rier er de eneste sikre tegnene på fødsel , men i mårrest våktnet jeg opp- å har fått melk i brystene Kan det være tegn på at fødsel er like rundt hjørnet?


Er førstegangsfødende og i det siste har jeg også hatt enormt med stikninger, magevondt som går over, går på do. Tegn på at fødselen nærmer seg:. Brystene kan vokse ganske kraftig når melken kommer, så skaff deg like godt en go romslig ammebh på forhånd. Skjønner det er mange som har fått melk veldig tidlig.


Er dette et dårlig tegn ? Trodde egentlig ikke man fikk det før selve fødselen men har blitt litt bekymret i det siste. Noen flergangsfødende som hadde det sånn sist men likevel kunne amme? Andre som ikke har fått melk ennå?


Er bare litt bekymret for at det skal skape problemer for ammingen. Når er det vanlig å få melk i brystene ? Hos eg kom det noe av og til når jeg var ca i uke 2 men nå er jeg i uke 3 og det kommer ingenting. Brystene blir gjennom graviditeten enormt endret på innsiden.


Mye av fettet i brystene er ved fødselen erstattet med bindevev, melkeganger og alveoler med råmelk. Du vil derfor uansett oppleve at brystene forandrer seg etter en fødsel , om du velger å amme, eller ikke. Svak vektoppgang er et tegn på at barnet får for lite melk. Ved soppinfeksjon på brystvortene vil ofte selve ammingen, og en stund etter endt amming, oppleves smertefullt.


Brystvorten kan bli rø og noen flasser litt i tillegg. Kontakt alltid jordmor eller helsesøster dersom du mistenker soppinfeksjon på brystvortene, råder Schjelderup. Når fødselen starter, vil en slimpropp som utgjør en barriere mellom skjeden og livmorhulen med fosteret, presses ut.


Det viser seg i form av en beskjeden slimete blødning, en såkalt tegning. Et annet tegn på fødsel er at hinnene som omslutter fostervannet med fosteret, brister. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest.


Denne typen pumpe er laget for å etterligne måten en baby stimulerer brystet på når han dier, og det har vist seg at den øker langsiktig melkeproduksjon. Når melken din har kommet inn, innebærer dobbeltpumping at du kan pumpe ut mer melk på kortere tid. Denne metoden tømmer også brystet bedre, noe som kan øke melkeproduksjon.


Her er oversikten over vanlige tegn på graviditet. Sønnen min blir år i april. Sluttet å amme når han var måneder, da jeg mistet melken. Har følt meg uvel, trøtt og slapp siden jul, og tatt tester for å forsikre meg om at jeg ikke er gravid.


I dag i dusjen, oppdaget jeg en dråpe melk (?) i ene brystet. Greier å presse ut av det andre også. Svar: Melk i brystene hos en kvinne som ikke er gravi skyldes vanligvis ikke sykdom.


Forklaringen er oftest normale svingninger i hormonene eller bivirkning av medisiner. Dette gjelder særlig hvis man kan klemme litt melkelignende væske fra begge brystene , og den ikke er tilblandet blod. Vi har også føyd til nye tegn etter å ha spurt dere på FB. Jeg lurer på en ting. Symptomene på graviditet skyldes naturlige endringer i hormonproduksjonen og av mekaniske forhol så som press mot urinblæra.


Noen symptomer debuterer tidlig, som kvalme, andre symptomer utvikler seg smått om senn utover i graviditeten. Uteblitt mensblødning er vanligvis første tegn på graviditet. Den beste indikasjonen på at det fullammede barnet får nok melk , er jevnlige vektkontroller på helsestasjonen.


Dersom barnet dier minst 8-ganger i døgnet og har rikelig med våte bleier og jevnlig avføring, er dette tegn på at barnet får nok melk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg