onsdag 18. mai 2016

Vondt midt i magen

Vedvarende eller tilbakevendende smerter eller ubehag som er lokalisert til øvre del av magen. Ubehaget eller smertene kan ledsages av oppfylthet, tidlig metthetsfølelse, oppblåsthet, kvalme, brekninger, sure oppstøt og halsbrann. Smerter i øvre del av magen kan være refluks.


Dette er også det enkleste å tyde: — Sitter smertene helt øverst i magen kan det være problemer med magesekken, refluks eller betennelse, sier Kvenshagen. Hvor gjør det vondt ? Har du smerter over hele magen ?

Ved vedvarendesmerter kan man utvikle feber - husk å kontrollere temperaturen. Når jeg strekker litt på meg (f.eks så langt man kan strekke seg uten å strekke armene i været) får jeg en intens smerte midt i magen , såvidt rett over navlen (kanskje litt mer bak navlen egentlig, om dere skjønner hva jeg mener). Det er ikke snakk om at jeg er stiv i magemusklene, dette gjør direkte vondt.


HVOR KOMMER SMERTEN FRA: Er det nederst, midt i eller øverst i ryggen du har vondt ? Som regel vil feber oppstår samtidig. Vondt i magen er en plage som rammer en større andel av befolkningen opptil flere ganger i året. Her finner du god informasjon som gjør at du kan forstå mer angående hvorfor du får smerter i magen og hva du kan gjøre med det.


Artikkelen tilbyr også kostholdsråd og såkalte “akutt tiltak” hvis magen har slått seg helt vrang.

Luft kan være fryktelig vondt , men er ikke farlig i seg selv. Magesmerter kommer ofte i tak og varierer i intensitet. Det er nesten ingen grenser for hva magesmerter kan være tegn på.


Det er mange tilstander som kan gi smerter i magen , sier Petter Brelin, lege og leder av Norsk forening for allmennmedisin. De fleste som oppsøker meg med ulike symptomer på vondt i magen , har hatt vondt i lang ti sier fastlege ved Ensjø legesenter, Shruti Prabhu Singh. Kanskje har de slått seg til ro med at det bare er sånn det er og forholdt seg til symptomene uten å gjøre noe med det. Først når andre i familien blir alvorlig syke eller får påvist kroniske sykdommer, oppsøker de selv lege.


Regelmessighet er et nøkkelord for magen , og gjelder både med hensyn til toalettvaner, måltider, fysisk aktivitet og søvn. Havregrøt er dessuten veldig bra mat for de fleste mager. Når gir kvalme og oppkast grunn til å ringe legen sin? Akutt oppstått kvalme og oppkast kan skyldes en infeksjon i mage -tarm-kanalen.


Små barn angir ofte vondt i magen ved infeksjoner andre steder. Dette er tilstander som som regel går over av seg selv uten behandling. Blindtarmbetennelse fører til smerter i magen. De begynner som regel midt i magen , men flytter seg til nedre høyre del av magen i løpet av noen timer.


Smertene blir verre ved bevegelser, hoste og pressing. Matlysten forsvinner og du kan føle deg syk. Kvalme er vanlig, og noen kaster opp.

Feber eller nestenfeber er også vanlig. Ja nå er magen skikkelig full, kjenner at det stikker i ribbeinene, føles ut som om magen kommer til å revne… Blei mye mat, mere enn det jeg hadde planlagt og nå kommer også skyldfølelsen midt opp i det hele. Har skikkelig vondt i magen , noen som vet hvor lang tid det tar før kroppen fordøyer mat. Ikke ignorer vondt i ryggen. Du har vondt i ryggen, og uansett hvor mange smertestillende du tar, har det ingen effekt.


Hvis ikke, burde du oppsøke medisinsk hjelp. Det kan være snakk om virvler i ryggen som gir press på nervene. Smertestillende verken forringer eller forsinker diagnostikk ved alvorlig patologi. Ved sterk mistanke om nyresteinskolikk eller gallesteinskolikk gis et NSAID parenteralt eller som stikkpille i kombinasjon med spasmolytika parenteralt, for eksempel diklofenak mg i. Ved innleggelse og intense smerter eller.


Dersom magen er øm og stram å kjenne på, ikke mulig å slappe av, eller utspilt og blir større tilsier det også rask legeundersøkelse. Det er også viktig å ta hensyn til sykehistorien. Crohns sykdom)bør du være oppmerksom på mulige komplikasjoner.


Hei, jeg har den siste måneden opplevd en gradvis økende følelse av ubehag og trykk i området under de nederste ribbeina på venstre side. I begynnelsen var plagene av en karakter som gjorde at jeg fint kunne fungere i jobb og studier, men de siste to ukene har plagene forverret seg. Sur mage - hva kan jeg gjøre?


Sure oppstøt, halsbrann og vondt i magen som eventuelt forverres, eller kun kommer i forbindelse med inntak av kaffe, sitrusfrukter, fet mat, løk, alkohol og sjokolade. Melk lindrer i noen tilfeller. Sterke smerter midt i brystet som oppstår plutselig og ikke har vært tilstede tidligere, og som ikke har en åpenbar årsak som for eksempel fall eller slag mot brystet, er kjennetegn på det som kan være akutt, alvorlig sykdom.


Med sterke smerter menes her grad eller høyere på en skala fra til hvor er verst tenkelig smerte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg