tirsdag 10. mai 2016

Foster uke 18

Babyverden har en podcast uke for uke. Under tema vil du for hver uke kunne lese en oppsummering av det som ble sagt i podcasten. Fødselslege Tilde Broch Østborg: Immunsystemet har begynt å fungere.


Følg graviditeten uke for uke. Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp.

Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet. Gravid uke – Fostrets utvikling. Barnets utvikling går fort og du kjenner sikkert at det bobler og pirrer i magen. I begynnelsen kan det være vanskelig å avgjøre om du bare er sulten, har spist noe du ikke tåler eller om det faktisk er barnet i magen du kjenner.


På størrelse med en stor søtpotet. Utrolig nok ligger allerede de melketennene klare i gommen, og bak dem utvikles allerede de permanente tennene. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.

Du trenger ikke forklare deg for noen. Et godt råd er bare å si: Takk, jeg skal huske det. Husk at de aller fleste mener det bare vel, og de er glade for din skyll.


Frem til uke produseres fostervannet bare av mor, men nå hjelper også fosteret til gjennom urinen det produserer. Fosteret får nå permanente tenner, og fingertupper og tær får sin ferdige form. Nervene i hjernen utvikles og gjør det mulig for fosteret å vri på seg, snu seg, sprelle, sparke og slå.


Foster Mor I denne uken veier fosteret ca. I hjernen utvikles nå spesialiserte områder som vil registrere lukt, smak, ly syn og berøring. Menneskefoster: Til venstre, ca. Uke På denne tiden, vanligvis den første ultralydundersøkelsen gjort.


Se bilder av foster i ulike uker og få svar på de vanligste spørsmålene om din graviditet. Nå begynner man å kalle den lille spiren et foster. Livmoren din er på størrelse med en liten grapefrukt.


Uke 11: Nå kan du glede deg over at kvalmen snart avtar for de fleste. Nå er de fleste organer anlagt. Du er nå i svangerskapsuke , og fosteret er uker gammelt.

Hvis du ikke allerede har vært på ultralydundersøkelse, skal du antagelig dette denne, eller neste uke. Det er fint å gå dit sammen, dette blir deres første møte med barnet deres, og det kjennes kanskje mer virkelig nå at dere skal bli foreldre. På ultralyden sjekkes barnets helse og utvikling. Man ser etter hvor morkaken er plassert, og at den og navlesnoren fungerer.


Fosteret har begynt å vokse saktere, men magen fortsetter å vokse. En måte å holde ut med den bølgen av graviditetssymptomer som spres seg i kroppen din nå kan være å prøve å fokusere på hvor mye som skjer med barnet ditt i uke 15. Tilsammen er det normalt å øke kroppsvekten med ca. Magen blir også større fordi livmoren og fosteret vokser.


Noen gravide opplever at navlen buler. Vi spurte dere på fb om når dere kjente det første sparket, her er svarene:) Det vanligste er nok rundt uke , men som dere ser er variasjonen på normalen stor, så ikke vær bekymret om det er annerledes for deg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg