onsdag 4. mai 2016

Egenandel frikort 2014

Egenandel frikort 2014

Frikort og egenandeler. Det finnes to frikortordninger i Norge, én for egenandelstak og én for egenandelstak 2. Ordningene gjelder ulike tjenester. Du får frikort for helsetjenester når du har betalt over et visst beløp i egenandeler. Dersom du reserverer deg, vil heller ikke behandlere eller helsepersonell kunne få svar fra frikortspørretjenesten om du skal betale egenandel eller ikke.


Du må selv ta vare på kvitteringer og søke om frikort når du har nådd beløpet som gir deg rett til frikort (egenandelstaket). Innbyggere finner digitalt frikort når de logger seg inn på helsenorge. De digitale frikortene har frikortnummer, og er dermed gyldige som bevis for egenandelsfritak.


For å finne sitt digitale frikort må innbyggere logge seg inn på helsenorge. Hva pasienter skal betale av egenandel og pasientbetaling for poliklinisk helsehjelp i spesialisthelsetjenesten reguleres av forskrift om betaling frå pasientar for poliklinisk helsehjelp i spesialisthelsetenesta (lovdata.no). Betaler du over den fastsatte beløpsgrensen, vil beløpet du har krav på bli utbetalt til din konto.


Tjenesten ”Mine egenandeler” er snart klar for lansering på helsenorge. Stortinget har bestemt at fra 1. Som pasient må man legge ut for kostnader til blant annet legemidler og forbruksmateriell. Ved uthenting på apoteket betaler du en egenandel , med mindre du har fått frikort. De som har frikort betaler ingenting i egenandel. Dersom du bentter private behandlere uten avtale om refusjonsrett, må du dekke hele kostnaden selv.


Du kan finne informasjon om frikort og satsene for egenandel på helsenorge. Behandleren skal ha et oppslag om gjeldende satser for egenandel på kontoret sitt. Egenandeler er betaling som inngår i opptjeningen til frikort for helsetjenester. I mange tilfeller må du ut med en egenbetaling i møtet med offentlige behandler og tjenesteytere som ikke teller med i opptjeningen til frikort.


Egenandel frikort 2014

Når du går til legen, får du dekket mesteparten av utgiftene dine til behandlingen. Vanligvis må du betale en egenandel som teller med i opptjeningen til frikort for egenandelstak 1. Egenandel og frikort Ingress Du får dekket deler av dine utgifter ved behandling hos lege, på poliklinikken eller andre behandlingsinstitusjoner, men du må betale en egenandel. Egenandel og tillegg I noen tilfeller må du betale for bandasje- og forbruksmateriell eller andre tjenester i tillegg til egenandelen. Oversikt over egenandeler på helsenorge.


Det skal da beregnes egenandel per utlevert mengde som tilsvarer tre måneders forbruk. Dersom oppholdet strekker seg over to kalenderår og bruker har frikort for innværende kalenderår, skal det betales egenandel for det forbruket som skal skje neste år. Et eksempel er der bruker drar til utlandet 1. Når du har mottatt frikort , skal du ikke betale egenandeler for resten av inneværende år. Du har foreløpig selv ansvaret for å vise frem frikortet når du skal betale slike utgifter, sier Giertsen.


Dersom du har betalt for mye i egenandel før du mottar frikortet, vil det du har betalt utover egenandelstaket bli tilbakebetalt. Fritatt fra å betale egenandel. En del pasienter er fritatt fra å betale egenandel om de på behandlingstidspunktet kommer inn under en av kategoriene som gir rett til refusjon etter honorartakst eller har frikort for egenandelstak 2.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg