tirsdag 24. mai 2016

Født i uke 35

Født i uke 35

Lå ei uke i kuvøse og tilsammen mnd på sykehuset. Vi lå så lenge på sykehuset fordi han ikke greide å spise selv, ble derfor sondematet. Jeg er uker på vei men fått beskjed om at fødselen kan skje når som helst. Her vil vi ikke forsøke å stoppe fødselen eller gi lungemodningssprøyte, men forholde oss til dette som en vanlig fødsel, sier Brandis. Han forteller at barn født før uke klassifiseres som ekstremt prematur.


Født i uke 35

For eksempel var det prosent mer sannsynlig at babyer født i uke til kom til å lide av langvarig sykdom enn de som er født i uke til 41. Det var rundt prosent mer sannsynlig at de fikk astma eller led av tungpusthet. Gravid uke symptomer.


Magen din er nå kanskje på det høyeste nivået i hele svangerskapet. Det innebærer at du kan føle at det er vanskelig å puste dypt ned i lungene, og at det liksom ikke er plass til maten du spiser. Uke er helt på grensen til om en stopper fødselen.


Ved uker er det helt greit å føde også på små fødeavdelinger i distriktene. Er du i uke 3 kan det hende at en forsøker å stoppe fødselen – slik at kvinnen kan rekke å komme seg til en større fødeavdeling for å føde. Overgangen skjer hjemme. Forskerne bak studien skriver i en pressemelding at barn født ved uker har nesten dobbelt så stor sjanse for å havne på akuttmottaket i løpet av den første måneden etter fødselen enn de som er født etter eller uker.


Spedbarn som fødes etter uke 3 klarer seg som regel fint. De kan ha bruk for noen flere dager på sykehuset, men vil på lengre sikt ha like gode helseutsikter som barn født rundt termin. Det fødes få spedbarn før uke 32.


Disse barna må ligge lenger på sykehuset. Barna er underutviklet når de kommer til verden. Så vidt jeg har hørt er ikke en baby prematur hvis den er født etter uker.


Da ble jeg litt nysgjerrig på hva det kalles hvis den blir født feks etter uker. Er den da født to eller fem uker for tidlig? Når du er gravid i uke svelger barnet fostervann, tisser og trener dermed på matnedsmeltingen.


Født i uke 35

Barnets benmarg begynner å produsere røde blodceller og lungene er vanligvis helt ferdige, så om barnet fødes i uke er risikoen for pusteproblemer mye mindre enn for bare noen uker siden. Noen som har fdt i uke ? Er det virkelig noen som aktivt gr inn for fde s tidlig som uke ? Den frste mneden etter fdselen enn de som er fdt etter eller uker. Mulig helsefare ved bli fdt bare litt for tidlig Amerikansk studie advarer mot behandle barn som er fdt bare litt fr tiden som. Barn som fødes før uke.


Prematur anvendes som benevning på barn født før 37. Ved to til tre års alder har barn født mellom til uker ti prosent risiko for blindhet. Kun prosent av alle barn født i uke overlever, mens prosent født i uke til overlever. En stor andel av for tidlige fødsler er uforklarlige og spontante. Hvilken ukedag ble du født ? Glemt om dagen du møtte din kjære var en onsdag eller torsdag?


Født i uke 35

Kanskje julaften faller på en søndag i år eller 17. Fyll inn dag, måned og år, så finner du svaret. Vekten vil derimot fortsette å øke kraftig fra uke til uke.


Babyen legger på seg rundt gram i døgnet, og vil derfor bli rundere jo nærmere du kommer termindatoen. En baby født i denne uken vil ikke bli regnet som for tidlig født.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg