fredag 6. mai 2016

Enkel kake i rund form

Avkjøl kaken i formen. Ta den ut og fjern bakepapiret. Del kaken i to bunner. Til sjokoladekremen has kremfløte, egg og sukker i en kjele. Gi blandingen et oppkok under omrøring.

Enkel sjokoladekake. Rør ingrediensene sammen, sett kaken i en forvarmet ovn og den er ferdig på minutter. Denne enkle oppskriften gir deg en brownie-lignende kake. Hopp til hovedinnhold.


Jeg er svak så svak for salt karamell så denne kaken anbefaler jeg! Oppskriften finner du her. Så kommer en kake som alle bør ha oppskriften på, og det er en langpanne sjokoladekake.

Sjokoladekaker i langpanne trenger ikke være kjipe, eller tørre, eller vanlige. De kan være skikkelig gode, saftige og ikke minst enkle å lage. Holter, som står bak bloggen idefull. Ha bær i en form , hell en pannekake lignende deig over, sett i ovnen.


Pynt med flere bær og litt melis. Mettes brownies – brownies er så enkelt å røre sammen at du trenger virkelig ikke å kjøpe posebrownies. Og her kommer en liten bonus, fordi doughnuts kanskje ikke det man tenker på. Hell deigen i en godt smurt og strødd formkakeform eller brødform som rommer liter. Stek kaken på rist ved 180°C midt i ovnen.


Alle elsker en god og enkel snickerskake med salte peanøtter. En sjokoladekake MÅ være saftig for at den skal være god. Det har vært mange år jeg ikke har spist sjokoladekake grunnet minner av tørr kake som faller av gaffelen i mange biter og som må skylles ned med væske. Stikk halvparten av eplebåtene med den tynne siden ned i deigen.


Fordel resten av deigen i formen og stikk de resterende eplene med den tynne siden ned i deigen. Strø til slutt over et jevnt lag med perlesukker. Utrolig saftig kake med smak av krydder.

Ha alle ingrediensene i en bolle (bortsett fra mandelflak som skal oppå), bruk gjerne food. I selve kaken får kaffen frem sjokoladesmaken, men uten at det smaker kaffe. Clafoutis med sommerbær – super enkelt å lage.


I glasuren gir den smak av mokka. Det er enkelt å gjøre kaken melkefri, se nederst. En enkel liten sjokoladekake kan du blande sammen for hånd på noen minutter.


Den tar minutter å steke og kanskje like lenge å avkjøle. Mens den avkjøler rører du sammen en deilig sjokoladeglasur og fordeler den over toppen av kaken når den ikke lengre er varm. En god sjokoladekake er det jeg baker desidert mest. Det er barnas favoritt og også en favoritt blant mange voksne. Denne oppskriften fikk jeg servert i et selskap og det er den aller beste sjokoladekaken jeg har smakt.


Heldigvis fikk jeg oppskriften og siden den gang er dette den eneste oppskriften jeg bruker når jeg skal lage en ‘vanlig’ sjokoladekake. Veldig smakfull, saftig og passe. Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig.


Stikk pinnen i midten av kaken , hvis det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig. Bland sammen smør, melis, kakao og kaffe til en glasur. Smør eller sprøyt glasuren på kaken når den er kald.


Smør en rund form (cm), dekk bunnen med bakepapir. Pisk sammen egg og sukker til sukkeret har løst seg opp,.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg