onsdag 4. mai 2016

Brun saus til ribbe hellstrøm

Brun saus til ribbe hellstrøm

Denne sausen til ribbe forutsetter at kraft av ribbe. Når ribbe stekes i ovnen brukes vann, og når ribba er ferdig er det denne kraften du har over i et litermål (eller noe annet som tåler kokvarm væske). Fettet som legger seg på toppen tar du med en spiseskje og har i en tykkbundet kjele.


Brun saus til ribbe hellstrøm

Hellstrøms perfekte ribbe Dette er mesterkokk Eyvind Hellstrøms oppskrift på ribbe. Oppskriften er like enkel som den er genial. Her viser vi deg hvordan du enkelt kan lage en kjempegod saus til ribbe. Dette er en saus med masse herlig smak, perfekt til juleribbe. Smelt og brun smøret.


Vanligvis har vi sausen til for eksempel kjøttkaker, men i jula er det godt til medisterkaker og ribbe. Denne brune sausen tilhører Arne Brimi, som godt husker lukta av sausbruning fra barndommen. Da var det bare å glede seg til middag, sier Brimi. Det fine med ribbe er at den holder noen dager utover i jula og ofte er best kal påpeker Hellstrøm , og løfter langpanna med det ferdigstekte kjøttet ut av stekeovnen. Som et alternativ til brun saus til ribbe kan du prøve denne oppskriften på julesaus.


Brun saus til ribbe hellstrøm

Den passer også perfekt til skinkestek (svinestek) og svinekam. Ribbe à la Hellstrøm. Ta ut ribba og la den hvile mens du lager saus av kraften. Når du siler kraften til sausen kan du presse grønnsakene gjennom silen. Dette er oppskriften på Hellstrøms kjøttkaker med ertestuing, kålstuing og brun saus , som Hellstrøm lagde for Stian i den tiende episoden i fjerde sesong av Hellstrøm rydder opp - hjemme.


Lær å lage tradisjonell ribbe på Hellstrøms måte. Klassisk ribbesaus med kraft og ribbefett til et av julens store festmåltider. Sausen lager du mens ribben hviler,.


Brun smøret i en kjele. Kjapt og lekende lett å booke med. Enkel og trygg nettbooking. Les ærlige gjesteomtaler – book nå! Så godt som halve Norges befolkning spiser ribbe på julaften.


Hvis du følger disse enkle stegene, vil julemiddagen være reddet i år også. P(Oslo): God saus til ribba og medisterkakene er viktig. Prøv denne enkle og gode oppskriften.


Rør godt underveis og pass på til det begynner å bli brunt. Løft vekk ribba fra formen den har stekt i. Saus til ribbe - skal vi ha det? Det er mye man er enig om i jula. Stort sett er alle enige om at ribba skal ha sprø svor (bortsett fra meg som mener ribba er best uten svor) og at medisterkaker blir best om du lager dem selv.


Her kommer mitt tips til deg på hvordan du får en supersaftig ribbe og en skikkelig smakfull og god saus – hvor du ikke trenger å bruke pose som et utgangspunkt – og veldig god og lettvint rødkål. For å få en ekstra touch på både sausen og rødkålen bruker jeg noen klunker Worcestersaus. Kjøttkaker, hjemmelaget brun saus , kålstuing og nyrørte tyttebær er en perfekt helgemiddag for hele familien.


Brimi husker godt fra barndommen, lukta i huset når sausen var på gang. Jeg lager ribbe kun en gang pr år og det er på julaften. Snitt svoren i ruter med en skarp kniv.


Pass på at du ikke skjærer i selve kjøttet. Gni ribben inn med salt og pepper. Gjør dette gjerne dagen før, slik at krydderet får tid til å trekke godt inn. Varm stekeovnen til 2grader. Smør en langpanne med smør og legg ribben med.


Brun saus til ribbe hellstrøm

Slik lager du en saus med masse herlig smak, og som er helt perfekt til juleribba. Abonner på kanalen vår. Krydre med svart pepper og salt på over- og undersiden av ribben og gni det godt inn.


Er det en saus som blir sett på som den mest tradisjonelle i norsk matlaging, så må det være brun saus. Perfekt til kjøttboller! Bestill nå og betal ved utsjekking.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg