fredag 13. mai 2016

Fakta om hjertet

Muskelfibrene i hjertet er organisert for å utføre en hensiktsmessig kontraksjon av hjertet : Sinusknuten utgjør den delen av muskelen som har raskest depolariseringsfrekvens (ca. 1slag i minuttet). Dette gjør at denne normalt setter i gang kontraksjonene i hjertet , og styrer dermed frekvensen. Den fungerer som hjertets naturlige pacemaker.


Hjertet er en muskel og har som oppgave å transportere blod rundt i kroppen slik at celler og vev kan motta oksygen og næringsstoffer. Denne tilførselen er helt nødvendig for at vi skal kunne overleve. Periodene da hjertet trekker seg sammen , etterfølges hver gang av en hvileperiode.

Hvileperioden varer omtrent dobbelt så lenge som sammentrekningsfasen. Under normale omstendigheter varer begge perioder sammenlagt cirka sekund. I løbet af et arbejdsliv på år bliver det til 2millioner slag for hver hjerteklap. Har du en morsom fakta på hjertet ? OK, jeg vil hjelpe til! Desktop - Tablet - Mobil.


Denne siden er tilpasset så leseropplevelsen vil være like god på alle. Hjertet består av fire kamre: to kamre på venstre side og to kamre på høyre side.

Hver side består av et forkammer og et hjertekammer. De fleste av dem skyldes åreforkalkning i blodårene i selve hjertet , hodet eller bena. VG Logo search Chevron down.


Hopp til hovedinnhold. Fakta om hjerte- og karsykdommer. Det startet å slå da du var et tre uker gammelt foster, og kommer til å slå mer enn tre milliarder slag før det stopper.


Hjertet sørger for transport av livsnødvendige stoffer, og det er den viktigste muskelen i kroppen vår. Et hjerte er et muskuløst organ som utgjør et spesialisert avsnitt av blodkarsystemet til å pumpe blod omkring i kroppen ved samordnede muskelsammentrekninger. I generell og sammenlignende anatomi kan hjerte være en noe ubestemt benevnelse for kontraktile blod- og lymfekar. Se også: hjertet i Store medisinske leksikon. Blodpropp i hjertet Hva er en blodpropp i hjertet ? Hjertet er omgitt av kranspulsårene, som forsyner hjertemuskelen med blod og oksygen.


Hvis det oppstår en blodpropp i disse kranspulsårene, stoppes blodtilførselen til et område av hjertemuskelen. Vanligvis gir dette kraftige brystsmerter bak brystbenet, ofte med utstråling til venstre arm. Du vet jo hvordan kroppen din virker – sånn, stort sett.


Og barnet ditt kan mye allerede. Det viser kanskje stolt fram musklene sine om du ber det, og kan fortelle omtrent hvor hjertet befinner seg i kroppen. Men det betyr ikke nødvendigvis at de vet hva en muskel er, eller hvordan hjertet fungerer.

Hjerte- og karsykdommer oppstår i hjertet og i kroppens blodkar. Tette blodårer er en vanlig årsak til mange hjerte- og kar sykdommer. Hjerne er den overordnede delen av nervesystemet hos dyr og menneske.


Hjernen tilhører det sentrale nervesystemet, og dens funksjon er å ta imot, analysere og samordne den informasjonen som kommer fra sanseorganene, samt å sende utgående impulser som den samordnede informasjonen er opphav til. Begge disse trenger hjerte- lungeredning. Noen har et hjerte som står helt stille. En hjertestarter kan avgjøre om hjertet trenger strømstøt eller ikke. Storhjernen utgjør den fremre og største delen av hjernen.


Den består av to halvdeler (hemisfærer) den høyre som kontrollerer kroppens venstre side, og den venstre som kontrollerer kroppens høyre side. Hjerteinfarkt krever umiddelbar legehjelp for å hindre stor skade på hjertemuskelen. Behandlingen innebærer å løse opp proppen, eller å fjerne den, for å få tilbake blodstrømmen i hjertet. Albumet fikk terningkast fem av Aftenposten, Dagsavisen, Avisa Nordland og Fædrelandsvennen. The best sleeping position for back pain, neck pain, and sciatica - Tips from a physical therapist - Duration: 12:15.


Artige fakta om kroppen. Kroppen vår slutter aldri å overraske og det virker som om man kan lære noe nytt om den hver eneste dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg