mandag 23. mai 2016

Frikort psykolog

Alle innbyggere får fortsatt tilsendt frikort i papirversjon i posten. Nytt utseende på frikort. Eigendelar hos psykolog. Du kan få dekt delar av utgiftene til behandling hos psykolog som er spesialist i klinisk psykologi.


Du må vanlegvis betale ein eigendel. Innbyggere finner digitalt frikort når de logger seg inn på helsenorge.

De digitale frikortene har frikortnummer, og er dermed gyldige som bevis for egenandelsfritak. Psykologen sender inn refusjonskrav hver annen uke. Pasienten legger da ut 8kroner for mye før frikortet kommer i posten. Uheldige Charlie: Går i behandling en gang i uken. Når du har betalt over denne summen, må du selv søke HELFO om frikort.


Dette kommer altså ikke automatisk slik som frikort del 1. HELFO må ha mottatt søknaden senest innen seks måneder fra den datoen du mottok behandlingen eller tjenesten. Jeg går til psykolog privat, ikke offentlig.

Jeg mener å huske han har nevnt ved endel anledninger at jeg får frikort. Det stemmer at jeg kan få frikort selvom han er privat praktiserende? Jeg betalet 7kr timen regnes det da av hele beløpet.


Betaling hos psykolog. Hos psykologer med driftsavtale må du betale en fast egenandel for hver behandlingstime. Egenandelen varierer med lengden på konsultasjonen. Barn og ungdom under år trenger ikke å betale egenandel hos psykolog.


Når man har betalt nok egenandel hos psykolog , lege eller sykehus, har en rett til frikort. I mange tilfeller må du ut med en egenbetaling i møtet med offentlige behandler og tjenesteytere som ikke teller med i opptjeningen til frikort. Det finnes to frikortordninger i Norge, én for egenandelstak og én for egenandelstak 2. Frikort og egenandeler. Ordningene gjelder ulike tjenester. Du får frikort for helsetjenester når du har betalt over et visst beløp i egenandeler.


Det er frikort og noenlunde lik pris hos spesialistpsykologene, hvis man skulle være så heldig å få time der. Det er imidlertid ingen frikortordning knyttet til hjelp fra en privatpraktiserende psykolog. Slik sender psykolog refusjonskrav Refusjonskrava du sender til Helfo, skal som hovudregel sendast elektronisk over Helsenettet.


Du kan berre sende inn refusjonskrav for behandling du sjølv har utført.

Helfo har som nevnt gode opplysninger på sin nettside om dette og man har også muligheten til å sjekke hvordan man ligger an med tanke på frikort. Husk at du må få en henvisning fra fastlegen din før du får time hos en fysioterapeut med avtale. I frikort egenandelstak inngår godkjente egenandeler ved behandling hos lege, psykolog , i poliklinikk, røntgeninstitutt, pasientreiser og medisiner og utstyr på blå resept. Ved konsultasjon hos lege, legespesialist, fysioterapeut, psykolog og laboratorier (når du skal ta blodprøver mm.), må alle over år, betale en fastsatt egenandel, inntil du eventuelt får frikort.


Privatpraktiserande spesialistar med Helse Vest-avtale i Hordaland. Hald inne Ctrl-tasten (Cmd på Mac).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg