mandag 2. mai 2016

Vann i øret etter øreskylling

Vann i øret etter øreskylling

Væske i mellomøret (serøs otitt) utvikler seg derfor ofte etter forkjølelser. Når denne infeksjonen behandles, eller går over av seg selv, ser man hos til prosent at væsken i øret ikke forsvinner før etter lang tid. Jeg tok turen til legen og fikk beskjed om at det var mye ørevoks og klumper i øret og at jeg måtte skylle ut. Hun mente da at lyden sannsynligvis kom av denne grunnen. Etter tre netter med olje i øret ble klumpen i øret skylt ut.


Er du plaget med mye ørevoks fungerer øreskylling godt. To dager før behandlingen bør du dryppe matolje i ørene før du legger deg. Du kan også ta øredråper for å myke opp voksen før skylling.


Merket øre proppen meget gradvis, med at det var lett å bli dottøret en god stund etter jeg fikk vann i øret etter dursjing og bading, og at det til. Har fått masse etter at jeg svømte i går. Men der skal man jo skylle øret med vann etterpå, og nå har jeg enda mer vann der inne.


Etter skyllingen fant legen ut at jeg hadde væske i. Dersom voksen ikke kommer ut etter oljebehandlingen, vil oljen i uansett mykne opp voksen og øke sannsynligheten for at øreskyllingen blir vellykket. Dersom du gjennomfører øreskylling hos legen, vil legen starte med å undersøke øret ditt. Legen vil se etter betennelse eller andre årsaker til at ørevoksen tetter øreagngen. Forsøk å få en del av luften inn i øret uten å holde føneren for nært - så du ikke brenner deg. Tips 4: Kjøp antiseptiske øredråper.


Ta to til tre dråper i øret og rist på hodet slik at de kommer lenger inn. Etter du har gjort dette står du slik at øret med vann i vender ned mot bakken. Da skal vannet komme ut med dråpene. Blandingen vil tørke ut vannet i øret etter en kort stund. Etter noen minutter kan tyngdekraften gjøre at vannet renner ut av seg selv.


Tips 5: Du kan forsøke å tørke ut vannet som er inne i øret ditt ved hjelp av en hårføner. Sett hårføneren på svak. Tips 3: Legg deg til å sove med det øret som inneholder vann ned mot puten. Etter at du har dryppet olje i øregangen en eller.


De siste to kveldene før du skal til øreskylling ,. Revaxør ørevoksløsende middel anbefales også som forberedelse før øreskylling hos lege. Revaxør dryppes i øret og skylles ut med vann etter virkningstiden. Les alltid bruksanvisningen nøye før du bruker Revaxør. Kontakt lege ved alvorlige eller vedvarende problemer.


RESKYLLING – ETTER ORDRE FRA LEGEN. Ved rennende ører (for eksempel renning fra dren, ørebetennelse med perforert trommehinne, renning fra øregangseksem) kan det være aktuelt med skylling av øregangen. Har også hatt en ganske så lik possitiv erfaring som trådstarter, men å få spylt ut en voksplugg av øret , og ja hun syskesøsteren var også ganske pen. Merket øre proppen meget gradvis, med at det var lett å bli dottøret en god stund etter jeg fikk vann i øret etter dursjing og bading, og at det til tider ble en del tinnitus.


La pasienten ha et plastforkle rundt skuldrene og hold et pussbekken under øret. Spyl i ulike retninger til proppen kommer ut. Instrumentell fjerning (organisk materiale).


Organisk materiale (erter og lignende) sveller opp i kontakt med vann og må fjernes instrumentelt etter inndrypping av fortynnet sprit (medfører skrumpning). Ved øreskylling skal man være varsom og ikke ha for stort trykk på ballongen når man sprøyter inn væsken. For høyt trykk kan etter det jeg vet føre til slike symptomer som du nevner, da det påvirker balangseorganet i øret ditt. Skulle du allikevel ikke lykkes med å få ut ørevoksen, kan du få hjelp hos legen.


Ofte blir du anbefalt å dryppe litt olje eller vann i øregangen de to siste kveldene før du skal til øreskylling - selv om effekten av dette som sagt er tvilsom. Spurte bestisen min som er her nå som er plaget jevnlig med tette ører , refererer svaret: De sprøyter inn temperert vann i øret slik at det løsner. Føles omtrent bare som å få vann i øret når man dusjer, det er ikke ubehagelig. Så kommer det ut som skal ut.


Noen kan muligens bli litt svimmel, men det går over raskt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg