fredag 13. mai 2016

Dessert med epler

Hva med å invitere venner på en nybakt eplekake? Her får du et utvalg kjempegode og enkle oppskrifter vi lover vil smake. Da jeg var yngre gikk jeg rundt med vondt i magen i ukesvis helt til mamma foreslo at jeg kanskje skulle begrense meg til et par-tre epler om dagen, hehe.


En deilig dessert med eplebiter og havregryn i bakt i ovn. Prøv sammen med litt vaniljeis eller pisket kremfløte.

Ha eplehalvdelen i en ildfast form og dryss med kanel, brunt sukker og nøtter. Drypp honning over og fordel klatter med smør utover. Stek i ovnen til myke, ca. Apples big, Apples small, Guess what? Det går i nydelige eplekaker på alle bakeblogger for tiden (også hos meg, se gårsdagens nydelige oppskrift på Enkel eplekake ), men hva med å prøve en deilig dessert med epler ? Panna cotta er en populær vaniljepudding som passer til det meste.


Her har jeg toppet panna cottaen med eplebiter som jeg har varmet med brunt sukker og. Først og fremst forbinder vi epler med det søte kjøkkenet, som kaker og desserter.

Men deres smaksegenskaper fungerer utmerket også i det salte kjøkkenet. Finn sjømatretter med epler. Likefullt er epler i kake nærmest for nasjonalrett på den søte siden å regne.


Her har vi samlet oppskrifter på kaker og desserter hvor eplene. Bakte epler er en dessert som mange elsker, særlig barn. Og enklere dessert å lage skal du lete lenge etter.


Server eplene med vaniljekesam, is eller vaniljesaus til. Ovnsbakte epler med vaniljesaus Her er Wenche Andersens oppskrift på bakte epler med vaniljesaus. Selv bor jeg i leilighet og blir skikkelig provosert over folk som klager over at de har for mye epler. Naturlig hyssing (ikke nylon eller plast) Slik gjør du: 1. Fjern kjernen på eplet ved hjelp av en epledeler.


Legg det delte eplet på en tallerken og dryss over sukker og kanel. SMULDREPAI MED EPLER : Ifølge Arne Brimi er dette verdens enkleste og raskeste kake. Han bruker gjerne gravensteinepler,. En veldig enkel og god dessert er pære i karamell.


Her er eplene drysset med hjemmelaget kryddersukker, men brunt eller vanlig sukker kan også brukes. Grovhakk nøtter og rist dem i en tørr panne.

Varm en panne med litt smør og stek eplene myke. Skrell epler og del dem i ba°ter. Ta vekk frøene i vaniljestangen ved a° skjære den pa° langs. Karamelliserte epler er og godt som tilbehør til vafler, pannekaker eller i lomper med cottage cheese. Nyt som måltid eller dessert – uten tilsatt sukker med masse fiber, vitaminer og mineraler!


Til slutt to x-life tips til dere: Kari Traa har komt med fleire nye fargekombinasjoner på ullkleda sine, heile utvalget finner du her. Vår dessert med syrlig eplemost, ristet havregryn og vaniljekesam er et litt sunnere alternativ til den tradisjonelle desserten tilslørte bondepiker. Samtykke fra cookies Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider, og informasjonskapsler som grunnlag for videreutvikling av våre tjenester og for å tilby relevant markedsføring.


Her finner du flere oppskrifter på dessert ! Eplestrudel er en tradisjonell tysk dessert , som ikke er uoverkommelig vanskelig å lage. Den smaker nydelig og kan gjerne serveres med litt vaniljeis til. Smuldrekake med epler er kanskje verdens enkleste eplekake å lage, men er like fullt nydelig på smak!


Smuldredeigen har deilig smak av nøtter og kanel, som passer herlig sammen med de bakte eplene. Nøttene kan byttes ut med havregryn. Server kaken gjerne lunken sammen med vaniljeis eller vaniljesaus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg