tirsdag 17. mai 2016

Når kan man gi baby vann

Når kan man gi baby vann

Du trenger derfor ikke gi vann til en baby som fullammes, selv om det er varmt. Morsmelk inneholder mer enn vann Verdens helseorganisasjon (WHO) oppgir at vann til brysternærte babyer før måneder kan øke risikoen for diaré og underernæring. Vann fyller opp babyens lille magesekk og gjør at babyen ammer mindre eller slipper puppen.


Når kan man gi baby vann

Jeg har en jente på mnd , hun får kun mme. Men er litt usikker på når man kan starte med det ? Vi begynte å gi ukokt vann når hun var 7-8mn når helsesøster sa det var greit så lenge vannet i kranen var helt kaldt. Før det kokte vi vann som hun drakk litt av.


Hvis det er til NAN du mener regner jeg med du må koke det først, hvis du ikke tapper kaldt vann og varmer det i mikroen da. Her får du en oversikt over hvilken mat du kan gi til babyen når. Mange starter med fast føde som måneder gammel, mens andre venter til måneder.


Dette er middagen du gir til baby og hvilket pålegg babyen kan få. Kan man klargjøre mme-måltidene på forhånd? Nei, man anbefaler å bare lage mme for ett måltid om gangen, for å unngå skadelige bakterier. Kokt vann kan imidlertid oppbevares i kjøleskap i timer, så du kan for enkelhets skyld måle opp rett mengde kokt vann i tåteflaskene og ha dem tilgjengelig i kjøleskapet. Jeg begynte å gi vann litt etter at vi startet med smaksprøver.


Tenkte det var greit å begynne med vanen tidlig. Og han elsker vann (selv om han nå om dagen er mest opptatt av å tygge på tuten, så vurderer å gå over til kopp med helt hard tut framfor i gummi). Sluttet å koke vann nå nylig - han er seks mnd nå.


Når kan man gi baby vann

Når sluttet du å koke vannet du gir din baby og når sluttet du koke alt av tuter. Når kan man begynne å gi vann fra springen og ikke koke tut på flaske. Det kan også være en fordel å ikke gi smaksprøver på et tidspunkt barnet er svært sultent, da kan barnet være lite motivert for ny type mat. Man kan gjerne starte måltidet med morsmelk eller annen kjent mat, og deretter prøve med nye smaker etter at den verste sulten er stillet 1. Blant fruktene kan man gi moste epler, pærer, bananer samt solbærsaft og eplesaft. Har barnet en tendens til å få hard avføring (treg mage), kan sviskesaft hjelpe.


Som fett kan man gi matolje, smør og margarin. Hva skal barn på 8-måneder spise? Barnet kan nå spise nesten all sunn mat så lenge den ikke er saltet.


Drikkevannsprøver bør tas på tidspunkt hvor man kan forvente at drikkevannet er på det dårligste, for eksempel i perioder med mye nedbør hvor forurensningsmikrober kan skyldes ut i vannet. Mattilsynets avdelingskontor vil her kunne hjelpe til og gi informasjon om hvor man kan få undersøkt vannet og hva det bør undersøkes for. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv.


Det er mye å tenke på når man skal planlegge ferie med barn. Den første reisen kan virke uoverkommelig for noen og enhver. Her en noen enkle råd som kan gjøre forberedelsene lettere: 1. God tid: Kanskje den aller viktigste regelen når det gjelder å reise med baby er å planlegge i god tid. Dersom du får til å delamme, kan det være lurt å gi morsmelkerstatning med kopp eller skje i starten.


Når kan man gi baby vann

Da unngår du at barnet blir sugeforvirret før ammingen er etablert. Når delammingen går fint, kan man forsiktig introdusere flasken. Les mer om koppmating på ammehjelpen. Sv: Når kan jeg gi barnet sanasol? Angelica har fått sanasol siden hun var 4-mnd gammel fordi tranen kom rett ut igjen, helsesøsteren vår sa det ikke gjorde noe, men at tran var best.


Men siden hun nekta tran når hun var 4-mnd så gikk vi over på sanasol. Det eneste du må tenke på er at det finnes sitrus i den, minimale mengder. Svar: Voksne kan ha feber, hodepine og sykdomsfølelse i et par dager før utslettet bryter ut, men dette er mer uvanlig hos barn og baby. De som får vannkopper først som voksne, blir vanligvis sykere enn barn.


Noen barn med vannkopper får litt feber, og kan bli trøtte og irritable. Har man badekar kan man fylle det til randen og la babyen bevege seg her. Rommet bør være godt oppvarmet og minst mulig av babyens våte hud bør eksponeres i luft. Dersom en selv vil gå opp i karet sammen med babyen, bør en på forhånd ha vasket seg grundig.


Temperaturen på vannet bør ligge på ca. Oppskrift på sukkervann til baby er gram druesukker, som løses opp i 1ml kokt vann. Dette kokes daglig og puttes i et beger med lokk, merk med innhold og dato. Sukkervann kan forsøkes ved kolikk, men dokumentasjon på effekt er dårlig.


Bruk sprøyte og spyl inn i barnets munnvik. Ro barnet i armkroken mens du gir sukkervannet, effekten skal normalt komme ganske raskt. Dersom diaréen er voldsom og langvarig, kan man gi elektrolyttløsninger for å forhindre at barnet blir dehydrert. Elektrolyttløsning selges på apoteket som pulver eller selvoppløselige tabletter som du fortynner i vann.


Det er god dokumentasjon på at elektrolyttløsning bidrar til å forebygge og behandle dehydrering forårsaket av diaré.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg