torsdag 5. mai 2016

Astma hos barn

Astma hos barn

Enkel og god forstøver til rimelig pris. Godt egnet for hjemmebruk og reise. Akutt astma hos barn Akutte alvorlige astmaanfall hos barn vil tidlig i forløpet kunne gi symptomer som betydelig tung pust, påvirket tale, ubehag i brystet, hoste, og barna vil gjøre store anstrengelser for å trekke pusten.


Opptil tre fjerdedeler av barna med astma vokser det av seg. Barn med alvorlig astma vil trolig fortsette å ha det som voksne. God astmabehandling fungerer i dag så bra at de fleste barna vil være aktive og friske. Hos eldre barn kan måling av variasjon i PEF-verdiene morgen og kveld i en 14-dagers periode, eventuelt før og etter inntak av medisiner, gi indikasjon på om astmaen er under kontroll. Her kan du lese mer om astmaanfall hos barn og når du bør oppsøke lege.


Hoste hos barn med astma er ofte et tegn på økende irritasjon i luftveiene. Hos de fleste barna endrer hosten seg fra å være hard og tørr i starten til å bli løs og surklete på slutten av en episode med tung pust. Dette er et tegn på bedring.


Når slimet løsner i luftveiene, vil hosten føre slimet vekk fra lungene. Symptomer på astma hos barn. Det tar imidlertid ofte litt tid før de første symptomene på astma viser seg til diagnosen er stilt. Hva som er de første symptomene kan variere noe, men det er vanligst at astma begynner som hoste, oftest på kveldstid. Hvilke medisiner som finnes på hvert trinn av astmatrappen, vil kunne variere noe fra barn til barn.


Behandlingstrinnene for astma hos barn er blant annet avhengig av alder, og de er forskjellige fra astmatrappen som voksne bruker. Man forsøker å skreddersy behandlingen slik at den er tilpasset det enkelte barns behov. Hos barn er det helt avgjørende at man finner frem til det inhalasjonssystem som passer det enkelte barn. Det er veldig viktig at både barn og foreldre behersker inhalasjonsteknikken.


Astma hos barn

Gode råd for medisinering av astma hos barn. Ikke forsøk å lure barnet ditt. Ospecificerad astma : vid besvär utlösta av olika triggerfaktorer hos barn utan annan atopisk sjukdom eller hereditet för astma. Allergisk astma : då en IgE-medierad allergi utlöst astmabesvären.


Infektionsastma är den vanligaste typen hos små barn och debuterar ofta före ett års ålder och växer ofta bort före års ålder. Til sammenligning har rundt av den voksne befolkningen i Norge astma. Astma kan forverres i pollensesongen.


Astma hos barn

Ubehandlet pollenallergi øker sjansene for å pådra seg astma. Inflammationsmarkörer är ej obligata vid diagnostik av astma. Helsefaglig rådgiver og sykepleier hos LHL, Grethe Amdal, forteller at økningen av barn med astma er mangedoblet de siste årene. Det är också vanligt med långvarig hosta.


Med rätt behandling kan barn med astma leva ett aktivt liv utan att hindras av astman. Om lag fem prosent av unge voksne har behov for legemidler mot astma, hos barn er andelen noe høyere enn dette. Omtrent prosent av barn i skolealder og prosent av unge i puberteten har allergisk sykdom.


Astma hos barn

Opphostet består mest av skum og tynt spytt. Av og til kan det hostes opp en liten klatt av seigere slim i skummet, men det oppdager en ikke hos barn. Ved vedvarende natthoste av denne typen er det grunn til å vurdere om det er tegn på en begynnende astma , ikke minst hos barn. Barn over år: Mild astma : episodisk behandling med lokal beta-agonist.


Materiell for helsepersonell, brukere og minoritetsspråklige om astma hos både voksne og barn kan leses, lastes ned eller kjøpes i vår Opplæringsportal. NAAF jobber aktivt med å oppdatere og videreutvikle denne typen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg