fredag 6. mai 2016

Lapskaus med kjøttdeig

Dette blir en hverdagslapskaus som er ferdig på under minutter. Varm olje i en gryte og stek kjøttdeig på høy varme til den har fått farge. Bruk stekespade eller gaffel til å dele kjøttdeigen i mindre biter. Kutt purre fint og finhakk hvitløk.


Lapskaus med kjøttdeig

Del gulrot, paprika og tomater i biter og ha alt i gryta. Tilsett buljong, krydder og la det koke i noen minutter. Smak til med salt og pepper. Hjemmelaget lapskaus er en varmende klassiker til kjølige kvelder, og med høstens rotgrønnsaker får du en smaksrik middag med flotte høstfarger.


Denne oppskriften på mørk lapskaus med storfekjøtt er verdens beste, syns vi. Kjøttdeig er utgangspunktet for mange gode middager. Hamburgere, kjøttboller, paier, taco, pasta bolognese og mye mer. Du får kjøttdeig av okse, svin, kylling og lam. Karbonadedeig er en variant med mindre fett.


Noe av greia med lapskaus er den melne og tykke konsistensen av poteter som har fått putre seg helt møre. Det rekker du ikke om du skal lage lapskaus på under minutter, men Gunda har kommet opp med en løsning som er like enkel som den er smart – potetmospulver. Vi har oppdaget at du blokkerer annonser. Vi i Godt hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan finansiere vår journalistikk med reklame og fortsette å være en gratis nyhetskilde.


Lapskaus skal være tykk. Litt kålrot og purre. Finhakket kruspersille : Veiledning. Kok ut pannen med vannet. Grønnsakene kokes til de er fine og møre.


Lapskaus med kjøttdeig

Denne klassikeren passer perfekt til kalde dager. Husk at det er lov til å improvisere! Fordelen med lapskaus er at den er ypperlig å lage dersom du har rester igjen fra tidligere middager, eller forskjellige grønnsaker som bør brukes opp. En rest kjøttkaker eller stek og brun saus er et ypperlig utgangspunkt for lapskaus. Alle typer grønnsaker kan brukes.


Forslag til enkel og god lapskaus : En pose lapskausblanding kokes etter anvisning på pakning. Slil av vannet, (slike blandinger fås kjøpt i alle matforretninger). Ha buljong i vannet.


Lapskaus med kjøttdeig

Mens du venter på at vannet skal koke, kutter du kjøttet i like store deler. Stek det i den varme oljen. Rør med jevne mellomrom. Kjøttet skal være godt brunet, men trenger ikke være gjennomstekt, siden det skal koke en stund.


Det er også en kjempefin anledning til å kvitte seg med litt slappe grønnsaker fra grønnsaksskuffen i kjøleskapet. En karbonadedeig skal ikke inneholde mer enn fett. Flere land har sine egne variasjoner av denne gryten og det er ypperlig mat når det er kaldt ute og man trenger noe varmt.


Brun lapskaus er en veldig tradisjonell rett som det er verdt å slå et slag for. Den perfekte høstgryte. INGREDIENSER PORSJONER 4g kjøttdeig eller karbonadedeig ss margarin stk løk stk potet stk gulrot 1⁄stk purre ts tørket timian stk laurbærblad dl kjøttbuljong (utblandet) 3⁄ts salt 1⁄kvernet pepper SLIK GJØR DU Varm. Og den er glutenfri. Gratinert lapskaus er perfekt kvardagsmat som krev få ingrediensar.


Ei frosen lapskausblanding frå frysedisken, nokre pølser, poteter og mjølk spelar hovudrollene. Kjapt forklart freser du lapskausblandinga og pølsene i ei steikepanne, har over tynn potetmos og gratinerar i omnen. Barnevenleg og godt! Tja, lapskaus kan vel ikke være så ille å lage nei.


I gamle dager var det jo vanlig å lage dette av ymse rester, steika fra søndag, poteter, erter osv. I dag er jo kostholdet noe endret, og det er kanskje ikke så vanlig med slike rester, i det minste ikke hos meg. De beste oppskriftene på deilige, varmende gryter finner du her.


Vi har både enkle og raske gryteretter og gryter som passer å servere til mange gjester!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg