onsdag 18. mai 2016

Virusinfeksjon i kroppen

En virusinfeksjon oppstår når et virus kommer inn i en vertscelle og formerer seg. Virus kan komme inn i kroppen på mange vis. Virusinfeksjon er en infeksjon som skyldes virus.


Mennesket blir kvitt de fleste virus etter gjennomgått infeksjon, men noen virus (som herpesvirus) vil etter primærinfeksjon alltid finnes i kroppen. Heldigvis kan vi vaksinere mot mange virussykdommer, dvs.

Det utvikles et stigende antall antivirale midler, som f. Bakterier kan vi finne overalt, både i og på kroppen. Problemer oppstår når harmløse bakterier i kroppen formerer seg i store antall og forårsaker infeksjoner, eller når skadelige (patogene) bakterier trenger inn i kroppen , f. Hei jeg er en dame på år som i de siste uken har gått med influensasymptomer i kroppen. Jeg er ikke forkjølt, men det verker i kroppen , og jeg er varm i huden og fryser innvendig i kroppen. Jeg har ikke feber, men føler at jeg har lite energi.


Enkelte dager kan jeg føle meg i fin form, men så kommer det tilbake igjen.

Når et virus kommer seg inn i en levende celle kalles dette en virusinfeksjon. Viruset er veldig lite i forhold til den levende cellen, så derfor er ikke informasjonen viruset bærer med seg nok i seg selv til å lage kopier. Man kan få plass til millioner av virus på et knappenålshode. Når vi ser etter betennelse i kroppen , som kan være på grunn av en bakterie- eller virusinfeksjon.


Men CRP stiger også ved andre tilstander, for eksempel ved gikt, kreft og hjerteinfarkt, opplyser Marit Hermansen, leder i Norsk forening for allmennmedisin (NFA), til Lommelegen. Influensa er en svært smittsom virusinfeksjon som gir feber og smerter i kroppen i tillegg til luftveissymptomer. Vanligvis blir mellom fem og ti prosent av befolkningen syke i løpet av en vintersesong.


Hei, jeg er en bekymret fyr som forsøker å finne ut av tilstanden min. Jeg er inne i min sjette uke med sår hals og hovne lymfer under kjeven og litt på halsen, spesielt venstre side. Den såre halsen har også hele tiden vært verst på venstre side.


Har ikke følt meg syk, dvs har ikke vært slapp, h. Når skadelige stimuli som sykdomsfremkallende stoffer (patogener), ødelagte celler eller irritanter opptrer i kroppen , reagerer immunforsvaret vårt ved å sende ut hvite blodlegemer og kjemiske stoffer for å beskytte kroppen. Målet er å fjerne det skadelige stimuliet. Det er denne reaksjonen som kalles en inflammasjon.


De bakterielt utløste halsbetennelseene skyldes oftest noen bakterier som kalles gruppe A streptokokker. Da får du hvertfall avklart om du har et virus i kroppen eller om slappheten skyldes noe annet.

Ulike virus kan gi utslag på hvor fort du blir sliten og hvor mye du orker, og hvis du har et virus i kroppen kan det være forklaringen på hvorfor du har følt deg sliten. Vanligvis går slike virusinfeksjoner over av seg selv, men sjekk det opp. De fleste infeksjoner dør ut under betennelsen. Varige infeksjoner oppstår når organismen ikke klarer å rense kroppen for hovedinfeksjonen.


Enkelte virusinfeksjoner er umulige å bli kvitt når man først har fått det, blant andre herpes. Man kan bli syk når ellers harmløse bakterier som allerede finnes i kroppen , formerer seg i stort antall, når de opptrer et sted de ikke skal være (som tarmbakterier i urinveiene). Forskerne tror imidlertid at en virusinfeksjon kan skape en langvarig forstyrrelse i nervesystemets funksjon. I noen tilfeller kan man påvise at pasienten fortsatt har en aktiv infeksjon, men i de fleste tilfeller ser det ut til å være slik at selve infeksjonen har gått over, men at den har slått på en reaksjon i kroppen som fortsatt pågår. En akutt virusinfeksjon utvikler vanligvis plutselig og varer i en kort periode mens en kronisk virusinfeksjon en tendens til å utvikle seg gradvis og vare i uker, måneder eller år.


I noen tilfeller, en kronisk virusinfeksjon forårsaker symptomer vil en person håndtere for varigheten av sykdommen, men ikke truer pasientens liv. Smerter i kroppen uten å ha trent - virusinfeksjon ? Får vondt i kroppen etter at jeg har drukket alkohol. Mange er ikke klar over at man kan være intolerant ovenfor alkohol – og at smertene du opplever i kroppen kanskje skyldes at kroppen din tolker alkoholen som giftstoffer og at den sliter med å bryte den ned på en effektiv måte.


Du kan rett og slette kalle det en mild alkoholforgiftning. Adenovirusinfeksjoner er svært vanlig, spesielt hos små barn, og kan blant annet gi symptomer fra luftveiene, mage-tarmsystemet eller øyne, avhengig av serotype.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg