tirsdag 31. mai 2016

Nyrebekkenbetennelse uten feber

Nyrebekkenbetennelse er en betennelse i øvre urinveier og i nyrebekkenet. Typiske symptomer er feber , frysninger, flankesmerter, kvalme, brekninger og smerter i korsryggen. Hva er årsakene til at noen får nyrebekkenbetennelse ? Hos noen kan infeksjonen begynne som blærekatarr, og så sprer det seg oppover i nyrene. Det var skikkelig vondt, særlig å gå.


Hvert skritt jeg tok forplantet seg opp i nyrene på en veldig smertefull måte. Kan man ha nyrebekkenbetennelse uten feber ? Symptomene utvikler seg gjerne over noen få timer og kan være høy feber , frostbyger med skjelvinger, smerter i siden eller bekkenet, ryggsmerter, kvalme, oppkast eller diaré. Hyppig og smertefull vannlatingen er vanlig.


Den vanligste årsaken til nyrebekkenbetennelse er at man først har hatt en infeksjon i urinblæren. Ikke alle får sterke symptomer. Barn og eldre kan ha få symptomer, og en tredjedel får ikke feber. Disse er spesielt utsatt for nyrebekkenbetennelse. Eldre menn er mest utsatt for å få kroniske plager med nyrebekkenet.


Akutt nyrebekkenbetennelse kan starte som en blærekatarr med sviende og hyppig vannlating. Oftest begynner betennelsen med feber , smerter i siden (flankesmerter: Det er vondt å dunke seg i siden over det syke nyret), generell sykdomsfølelse og kvalme. Vondt i ryggen, kvalm og feber ? Eventuelt sviende vannlating i tillegg?


Dette kan være nyrebekkenbetennelse. De fleste kan behandles med antibiotika hjemme, men det er heller ikke sjelden man blir innlagt. Det avhenger av allmenntilstanden. Uten behandling kan det oppstå nyresvikt eller blodforgiftning.


Ifølge Helseleksikonet. Syk pasient med feber , smerter og bankeømhet over nyrene Økt mengde hvite blodlegemer i blodet (infeksjonstegn) og vanligvis forhøyet CRP (blodprøve) Det er mao. UTEN ultraly som overhodet ikke gir noen pekepinn på om der foreligger en nyrebekkenbetennelse eller ikke. Var til lege i går med urinprøve men den var fin. Tisser en del ( uten svie).


I går kveld fikk jeg vondt i sidene på ryggen, sånn murrende ekkel smerte. Minner nesten litt om mensmurringer men sitter altså i ryggen i midjehøyde ut på sidene i ryggen. Det har kommet av at jeg har fått urinveisinfeksjon som jeg ikke merker. Svir ikke når jeg tisser eller noen av symptomene).


Derfor har jeg gått med urinveisinfeksjon så lenge at det har utviklet seg til nyrebekkenbetennelse. I mange tilfeller har man, eller har hatt, symptomer på nedre urinveisinfeksjon , som svie ved vannlating og økt trang til å late vannet ofte. Feber , frysninger og flankesmerter kan være symptomer på nyrebekkenbetennelse. Kvalme, brekninger og smerter i lenderyggen (korsryggen) er heller ikke uvanlig. En til to prosent av gravide får nyrebekkenbetennelse.


Ved nyrebekkenbetennelse i svangerskap. Faren for at sykdommen blir kronisk øker ved residiv. Prognosen ved akutt nyrebekkenbetennelse er som regel go men residiv kan forekomme. Hadde en CRP på og har vært dausjuk, så da lurer jeg på HVA det kom av?


Jeg har levert to prøver. Kan det bare oppstå av seg selv uten grunn? Da blir jeg livredd for å få det igjen, helt plutselig, hvis det er ingenting jeg kan gjøre for å unngå det.


Dersom du har brukt antibiotika i noen dager, og symptomene ikke har bedret seg eller forverret seg. Du skal ikke avslutte behandlingen uten i samråd med lege.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg