tirsdag 3. mai 2016

Soppinfeksjon etter samleie

Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek. Vi har kunnskapen du trenger. Bestill fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg, Rask og Enkel frakt. Her kan du bestille klargjøring.


Finn informasjon om din resept her! Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag!


Disse soppene lever normalt i og på kroppen i munnen, halsen, tarmsystemet, vagina og på huden vår. Noen ganger kan Candida bli overprodusert og forårsake en infeksjon hvis miljøet inne i skjeden, i vagina, forandrer seg på en slik måte at det blir gunstig for Candidasoppene å formere seg. Plagene er svie og kløe i skjeden, og det er oftest tykk, hvit utflod.


Soppinfeksjon (candida vaginitt) i skjeden forårsakes av soppen Candida albicans. Mange beskriver utfloden som cottage cheese, og denne kan ligge som et belegg på skjedeveggen og livmortappen. Utfloden kan også være tyntflytende. Svie, kløe og luktfri utflod er vanlige symptomer på soppinfeksjon. De fleste opplever at utfloden er tykk, hvit og klumpete (minner om cottage cheese), men tyntflytende utflod kan også forekomme.


Sårhet, sprekkdannelse i underlivet og smerter ved samleie er andre symptomer som kan oppstå hvis man har soppinfeksjon. Menn kan også få forbigående, kortvarige plager plager med betennelse på forhud og glans etter samleie med en kvinne som har sopp. De vanligste symptomene på underlivssopp hos kvinner er akutt kløe og svie i underlivet.


Soppinfeksjon etter samleie

Symptomer på soppinfeksjon. Mange opplever i tillegg en endring av utfloden (hvit, cottage cheese-lignende). Som oftest er det ikke sjenerende lukt fra utfloden.


Noen vil oppleve smerter ved samleie. Dette motvirker ikke en soppinfeksjon , men vil isteden forstyrre PH-balansen i skjeden, noe som kan gi ytterligere grobunn for soppen. Anvend en PH-nøytral såpe når du vasker underlivet og bruk den ikke mer enn én gang per dag. Hvis du plages av tørrhet under samleie , kan det være en god idé å bruke rikelig med glidemiddel. Samleie kan irritere skjeden og legge forholdene til rette for at sopp formerer seg.


Soppinfeksjon etter samleie

Disse aldersgruppene bør behandles i samråd med lege for å utelukke andre lidelser. Kontakt også lege i følgende situasjoner - Første gang du får. Den medisinske termen er vaginal candidose. En soppinfeksjon i underlivet kan utvikles ved nedsatt immunforsvar eller når de gunstige bakteriene i skjeden ikke klarer å kontrollere soppen Candida albicans. En eller begge disse områdene kan bli betent, hovent og svært smertefullt.


Kløe er også vanlig, og det kan oppstå hvite flekker rundt hode på penisen. I noen tilfeller kan en også bli rød og sår. Noen kvinner opplever smerter under samleie. I svangerskapet er kvinnen utsatt for å få soppinfeksjon i underlivet. Ja, i noen tilfeller kan det være det første symptomet på at du er gravid.


Det arter seg som hissig rødhet, svie og kløe på kjønnsleppene og rundt skjedeåpningen. Ofte forligger en osteaktig, cottage cheese-liknende utflod. Den kan ligge som et belegg på skjedeveggen.


Det er også rødt og sårt i selve skjeden. Menn kan få forbigående, ofte kortvarige plager med betennelse på forhud og glans etter samleie med en kvinne som har sopp. Hva forårsaker sykdommen? Studier har vist at før fylte år har over halvparten av kvinner opplevd minst en episode med soppinfeksjon i skjeden. Som regel skyldes infeksjonen en oppblomstring av gjærsoppen, Candida albicans, som finnes naturlig i underlivet hos kvinner.


Soppinfeksjon etter samleie

Typiske symptomer er kløe og svie i skjeden, litt rødlige og irriterte slimhinner i området, og en hvitlig og nærmest klumpete utflod (uten særlig lukt). Noen opplever også smerter i forbindelse med samleie. Husk at både menn og kvinner kan få soppinfeksjon.


Vaginalt samleie ved infeksjon bør unngås ettersom slimhinnene er irriterte. Nervesystemet er da blitt overfølsomt og smerten vedvarer. Den vanligste plagen ved soppinfeksjon i underlivet er endret utflod fra skjeden. Soppen er vanligvis enkel å behandle, men noen kvinner sliter med tilbakevendende soppinfeksjon.


Typiske kjennetegn er: Luktfri utflod som er tynn og klar, eller hvit og klumpete. Det klør og svir i underlivet. Det finnes også tamponger med melkesyrebakterier (Ellen). Produkter med melkesyrebakterier får du kjøpt på apoteket Egenbehandling av soppinfeksjon. Ifølge samme nettsted oppleves smertene under samleie når du har en soppinfeksjon som å rive opp et åpent sår.


Dessuten har kvinner som har sex mens de har en soppinfeksjon i underlivet, prosent sjanse for å få det tilbake igjen, skriver nettstedet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg