tirsdag 10. mai 2016

Passiv røyking gravid

Passiv røyking er spesielt skadelig for barn, siden kroppen fortsatt er under utvikling. Det kan føre til både kortvarige og langvarige helseeffekter. Noen av de vanligste kortvarige effektene er mindre alvorlige symptomer som hoste, irriterte øyne og tung pust. En sigarett produserer faktisk en enorm mengde røyk - det er jo ikke kun den røyken som røykeren blåser ut, men også den som stiger direkte opp fra tobakken. Det finnes veldig mange giftige og skadelige stoffer i sigarettrøyk, også for passive røykere som puster inn partikler av dette.


Forskerne var overrasket over at passiv røyking var så farlig, og de oppfordrer gravide til å unngå å oppholde seg sammen med røykere. Selv om du slutter å røyke flere måneder ut i svangerskapet, kan det å slutte ha en positiv effekt. Greit nok, man dør vel ikke av passiv røyking. Men det kan føre med seg mange andre plager, som f. Er vel en grunn til at myndighetene har forbudt røyking på utesteder o. Kvinner som blir eksponert for passiv røyking i barnealder, kan ha vanskeligere for å bli gravide og har økt risiko for å abortere i voksen alder. Det viser en ny stuide, ifølge avisen Daily Mail.


University of Rochester i New York. Selv kortvarig eksponering for passiv røyking kan ødelegge celler på måter som setter i gang en kreftprosess. Jo lengre varighet og høyere nivå av eksponering for passiv røyking , jo høyere er risikoen for å utvikle lungekreft. Husk at røykfrihet også betyr at du ikke utsettes for passiv røyking ! Tall fra Medisinsk fødselsregister viser at tallet i løpet av perioden er redusert fra til knappe prosent. Røyking er en stor risikofaktor i svangerskapet.


For at barnet skal vokse og utvikle seg normalt i løpet av svangerskapet trenger det oksygen. Det er også viktig å unngå passiv røyking. Billig, sikker og rask graviditetstest.


Kjøp nå, test deg hjemme. Alle medisinske eksperter er enige om at det er ideelt for kvinner som planlegger å bli gravide slutter å røyke før unnfangelsen og er fri for nikotin i minst en måned før du prøver å bli gravid. De fleste gravide vet at det er viktig å stumpe røyken under svangerskapet. Men har du tenkt på at også passiv røyking kan påvirke ditt ufødte barn?


Fostre kan bli utsatt for passiv røyking både hvis mor røyker selv og hvis folk rundt henne gjør det. Gravide kvinner som røyker, føder som regel tidlig, og barna deres har lavere fødselsvekt og mindre organer enn barn som fødes av ikke-røykere. Barnets soverom må være fullstendig røykfritt. Røyker en kvinne mens hun er gravid , røyker fostret hele sigaretten sammen. E-sigaretter kan skade gravide og andre passivrøykere.


Hvordan forholder dere dere til passiv røyking ? Jeg unngår alle steder der folk røyker, på bussholdeplasser, utenfor kafeer o. Et spedbarn som utsettes for passiv røyking , har større risiko for krybbedø allergirelaterte sykdommer, luftveissykdommer, ørebetennelse og kolikk. Innfør regler om at røyking bare skal foregå utendørs, og informer familie og venner om det. Jeg kan ikke tenke meg noe verre enn å være i et rom fullt av røyk og helt ufrivillig være nødt til å gå rundt å stinke røyk resten av dagen.


På grunnlag av de publiserte studiene kan vi med høy grad av sikkerhet utelukke uvitende passiv røyking som årsak til positive prøver. Man kan neppe utsette seg for passiv røyking under slike forhold som er beskrevet i de mest ekstreme forsøkene, uten å forstå at det røykes cannabis på stedet. Rask og trygg leveranse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg