mandag 16. mai 2016

Henvisning til bup

HENVISNING TIL DET PSYKISKE HELSEVERNET FOR BARN OG UNGE Dette er et felles henvisningsskjema for det psykiske helsevernet for barn og unge. De som ønsker dette skjemaet i pdf-format kan laste det ned fra Skjemaet ble sist revidert 1. Ved spørsmål, kontakt BUP -institusjonen. Lenke: Henvisningsskjema til barne- og ungdomspsykiatrien ( Henvisning til BUP ) Utgiver: Norsk forening for barne- og ungdomspsykiatriske institusjoner Dette er et felles henvisningsskjema for landets barne- og ungdomspsykiatriske institusjoner. Tidlig debuterende vansker kan ha store konsekvenser for utviklingsforløp og sosial tilpasning for barnet, og det er derfor viktig at utredning og tiltak settes raskt i gang.


Henvisning til bup

Informasjon til pasienten om henvisningen ↓ Vis alle (14). Andre henvisere enn leger. Vi ble henvist til BUP og PPT sammtidig, men det var vel mest pga at BUP hadde så lang ventetid.


Frøkna vår var faktisk kun år da hun ble hennvist. Foreslår at du ringer BUP selv og spør hvordan du kan gå frem. Det foreligger ingen formell formkrav fra helsemyndighetene om hvordan en henvisning skal være utformet, men BUP og Helsedirektoratet har utviklet et felles skjema som brukes og Helfo har et generelt skjema for henvisning til spesialist.


Gå til informasjon om reformen på Helse- og omsorgsdepartementets nettside. Ved behov for øyeblikkelig hjelp, kontakt legevakten. BUP hjelper barn og deres familier i form av utredning, behandling, rådgivning og tilrettelegging knyttet til psykiske plager, atferdsproblemer og læringsvansker.


Både fastlege, skolelege, barnevernsleder, lege på helsestasjon for ungdom eller annen lege du går til kan sende en henvisning til BUP. Det benyttes standard henvisningsskjema til BUP og standard henvisningskjema til HABU. Begge skjemaer kan hentes via lenker i dette elektroniske forløpet under informasjonsboksen Spesialisthelsetjenester for barn og unge kjennetegn på en god henvisning Feltene i henvisningsskjemaet fylles ut. Vi samarbeider med pp tjenesten.


De kan også henvise til Bup. Det kan være at et barn har språkvansker eller unormalt spisemønster eller atferdsvansker som gjør at det blir henvist til bup. Pasienter blir henvist til oss fra fastlege, barnevernsleder eller fra psykolog. Alle som henviser til BUP Vest må bruke dette standardskjemaet. Du har fått henvisning til BUP på bakgrunn av stress og tvangstanker.


Så flott at du får hjelp når du strever. Terapeuten kan være psykolog, lege, sosionom, eller pedagog. Med elektronisk henvisning unngår vi tida for vanlig postgang, og vi reduserer samtidig risikoen for å gjøre feil. For enkelte behandlinger er det lagt ut sjekkliste for hva en må ha med i henvisningen.


Denne informasjonen er knyttet til behandlingsinformasjon på vår nettside. I en samtale med bup i går, nevnte jeg dette (i forbindelse med at sønnen min skal henvises dit). Da sa vår behandler at en fastlege aldri kan nekte å henvise et barn til bup d. Du må betale gebyr hvis du ikke møter til timen. Dersom du har time hos oss og ikke kan møte til timen, må du avbestille eller endre timen senest timer (kun hverdager) før avtalt tid.


Jeg bare lurer på en ting. Hvis timen din er en mandag må du avbestille den senest fredagen før. Sier du ikke ifra innen fristen, må du betale gebyr for ikke å ha møtt til timen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg