fredag 20. mai 2016

Middag i ovnen

Middag i ovnen

Alle fortjener en smaksrik middag! Her finner du forslag til ferdige ukemenyer. Hver uke gir vi deg to raske middagsalternativer som består av bare produkter. Flere spennende middager på under minutter. Se våre spennende oppskrifter her.


Middag i ovnen

Bestill nå, betal senere, gratis avbestilling, døgnåpen kundeservice på ditt språk. Budsjett til luksus, hoteller og hjem. Populære cruise og seilturer i Australia på Viator! Rask og enkel kjøpsprosess. Poteter, fisk, kylling, pasta og vilt.


Det meste kan lages i form. Ukas ønskeoppskrift brenner deg i munnen hvis du er for sulten – her er ti oppskrifter på middag i ovnen. Av og til er det veldig greit å ha ingrediensene til middagen i én og samme form, putte den i ovnen og gjøre noe annet mens retten stekes ferdig. Her får du ti tips til middager i ildfast form. Sett ovnen på 1grader varmluft.


Start med potetene som trenger lengst steiketid. Ovnsbaking av middag er genialt om man vil ha en rask og enkel middag , uten for masse tillaging. Spenst Førde, Linda Marie Stuhaug, til KK.


Gratenger og middager i form kan varieres i det uendelige og passer fint til å fylle med middagsrester. Fisk, grønnsaker, svinefilet, kjøttdeig, rester fra gårsdagens middag - alt blir godt i form, men de beste er sprø på toppen og kremete inni. Heisann og god Fredag alle ihoooop #128512;Berre innom med et lite middagstips. Søtpoteter skreller du, kutter i skiver og krydrer godt på begge sider. Herligheten ble servert med potetstappe.


Men nå hadde jeg bare to miniatyrpoteter så i tillegg hadde jeg også sellerirot og blomkål. Fordel kjøttet på toppen og sett formen midt i ovnen på 180° C i ca. Sjekk at risen er gjennomkokt.


Sett på grillelementet eller overvarme og stek videre i 3-minutter for å få en gyllen farge på kjøttet. Dryss over litt grovhakket bladpersille og server gjerne alt i et - formen med litt godt brød. En rett i ovnen - middag som alle i familien liker og så kan man plukke sine favorittbiter. Jeg kjøpte cherrytomater, sjampignon, rosenkål, små poteter, kinesisk hvitløk og de minste fiskekakene jeg fant.


Middag i ovnen

Hadde jeg funnet minipaprika og ferske minimais, så hadde jeg kjøpt det også. Alt ble slengt i ovnen og servert med hjemmelaget kald saus. Koteletter er noe alle liker, og med grønnsaker som følge blir dette en ordentlig middag.


Retten stekes ferdig i ovnen , da har man tid til å dekke bordet og gjøre litt ekstra ut av hverdagsmiddagen. Tenker du festmat eller hverdagsmat? Er det viktig at det skal stå 1-timer i ovnen ? Kjapp og enkel middag med lyr, tomat og løk som lages i ovn. GOD MIDDAG : Kylling i form med poteter og rødløk.


De fleste steker kyllingfileten i pannen når de skal tilberede middagen. Det er fint, men det er veldig viktig å passe på at kyllingen er helt gjennomstekt. Rå kylling skal ikke spises.


Problemet er at overstekt kyllingfilet blir ganske tørr, og det er ikke så fristende. Kjetils beste ørret i ovn. I dag er det en skikkelig godbit vi disker opp med til middag. Ukens kake Mormors tropisk aroma. Typiske retter var: kjøttsuppe, kalvesteik, brødpudding, syltet laks, egg og sild servert på rugbrø flatbrød med mysost eller pultost, oksekarbonade, kjøttsaus, syltede rotgrønnsaker, postei av svin og lever, oksepaté og sitron-terte.


Rut svoren med en skarp kniv. Ikke vær redd for å skjære ned i fettet, men unngå å kutte i kjøttet. Skrell gulrøttene og skjær disse og løken i store biter og legg i en form. Gni steken godt inn med salt og pepper og plasser den på toppen av grønnsakene. Ovnretter er nemme at lave, du forbereder råvarerne, sætter dem i ovnen og så venter, alt imens du nyder duften.


Når retten er færdig sætter du fadet direkte på bordet og siger værsgo! Prøv fx en lækker svinemørbrad i ovn , der inden den steges er blevet marineret i farin, soja, hvidløg og chili. Sett formen i ovnen på 1°C og stek fileten til steketermometeret viser °C.


Middag i ovnen

Middag som garantert vil imponere gjestene dine.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg