mandag 23. mai 2016

Prikkete utslett

Røde hunder: Et utslett med lyserøde prikker kommer til syne først bak ørene og i hodebunnen. Hva er utslett med kløe? Det kan komme i forbindelse med infeksjoner, allergi eller hudirritasjon. Mange utslett som oppstår hos barn og spedbarm er ufarlige, plager ikke barnet, og går over av seg selv.


Prikkete utslett

Om det er et kløende utslett finnes det lindrende behandling. En annen vanlig årsak kan være medikamentreaksjon, mens smittsom hjernehinnebetennelse er en sjelden årsak. Dette er en oversikt over noen vanlige utslett og hudforandringer som kan oppstå hos små barn.


Nettside fra Helsebiblioteket. Derimot ser vi utslett som utløses av en rekke andre virus, men disse hører av merkelige grunner ikke inn under barnesykdommene som sådan. Utslett hos barn er vanlig.


Prikkete utslett

Også andre infeksjoner kan føre med seg utslett , forklarer barnelege Camilla Moger. I utgangspunktet kan alle virus- og bakterieinfeksjoner gi utslett som en immunologisk reaksjon, forklarer barnelegen. Disse ufarlige utslettene er ofte rødprikkete med eller uten kløe, sier Ringnes.


Har barnet ditt fått utslett ? Det er en lang rekke ulike årsaker. De fleste barn vil få utslett en eller flere ganger. Her er tipsene du trenger. Det spredde seg til framsida av lår, på mage, rygg, sidene og eg fikk røde prikker på brystene og armene. Litt vanskelig å si eksakt hva slags utslett du har eller hva det kommer av.


Dersom det skulle være en form for dyr, er det først og fremst fuglelopper som er aktuelt på denne tiden av året, men blirr det gjerne grupper av røde lett hevete stikkliknende utslett når man våkner om morgenen. Et annet kjennetegn er utslett som ser ut som små innsektstikk eller småsår. Dersom du klør på utslettet, kan du få skorpebelagte sår. Du kan klø over hele kroppen, men voksne får som oftest bare utslett på noen få steder. Barn får oftere utslett over større deler av kroppen.


Kløen er verst om natten. Sykdommen starter med lett feber og litt redusert allmenntilstand. Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi råd om behandling. Det oppstår et diffust, sammenflytende (ikke prikkete) utslett i anskitet og på hele kroppen. Symptomene er milde og går over i løpet noen få dager.


Prikkete utslett

Behandling: Tilstanden skal ikke behandles. Den går over etter få dager og medfører ingen fare for komplikasjoner. Barn kan få utslett av mange ting. Man kan også få utslett av sol eller kal tørr luft.


Utseende og måten utslettet har oppstått på, kan fortelle mye om årsaken. Den eneste måten du kan forebygge eller redusere risikoen på, er ved å være mer forsiktig. Hvis du vet at det er en spesiell medisin som gir utslettet, så ta kontakt med legen din for å se om det er mulig å bytte til annen medisin.


Prikkete utslett

Dette kan minske risikoen for utslett , eller føre til at petekkiene opphører helt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg