torsdag 12. mai 2016

Ørebetennelse symptomer

Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. Alle kan få en ørebetennelse , men barn er spesielt utsatte. Paracetamol kan brukes for å lindre smertene.


En irritasjon i slimhinnene kan føre til at disse blir betente og hovner opp.

Symptomer på ørebetennelse : Smerter i øret. Dette kan skyldes at trommehinnen er sprukket. Barna holder seg til øret. Nedsatt hørsel, irritasjon og søvnproblemer er vanlig hos barn. Råd mot ørebetennelse : Trykket er lavest når barnet sitter eller står.


Som regel er tilstanden uskyldig, men det finnes hissige varianter som kan være smertefulle og gi symptomer som feber og nedsatt allmenntilstand. Lungebetennelse, pneumoni på fagspråket, er en betennelse i lungevevet som følge av en infeksjon med bakterier eller virus. Lungevevet vil si lungeblærene (alveolene), der den livsviktige transporten av oksygen fra luft til blod foregår.

De vanligste symptomene er øreverk og feber. Andre tegn på ørebetennelse hos barn er nedsatt hørsel. De yngste kan gråte mer enn vanlig og være vanskelig å roe ned.


Ved akutt nyrebetennelse kan du ha smerter i området bak i ryggen der nyrene sitter. Ofte har du også forhøyet blodtrykk og hevelser , særlig i bena eller omkring øynene. Ved primær nyrebetennelse er symptomene ofte få, og oppdages ofte først når nyrefunksjonen er så dårlig at symptomene preges av nyresvikt. Sykdomstegnene varierer mye. Smertene vil da avta eller forsvinne helt.


Sting eller smerter i brystet er også vanlig. De fleste får plagsom hoste, feber og tyngre pust enn vanlig. Ubehaget sitter gjerne på siden av brystkassa eller bak i ryggen, og blir ofte verre når du hoster eller hvis du trekker pusten dypt. Hodepine er vanlig. Mange bakterielle infeksjoner går også over av seg selv.


Antibiotikaresistens. Andre symptomer inkluderer svetting, frysninger, hode og muskelsmerter, tap av matlyst, dehydrering, svakhet og irritabilitet. Det forebygger også ørebetennelse , halsbyll og sjeldne komplikasjoner som giktfeber.

Både tannervebetennelse og tannrotbetennelse kan utvikles med eller uten symptomer. Du opplever tannervebetennelse som tannpine, som kan være forbigående eller konstant, noen ganger kan smertene fremprovoseres og andre ganger oppstå plutselig og uprovosert. De bakterielle er mer alvorlige, og gir som regel større allmennpåvirkning enn de virale. De aller fleste blir bedre etter dager fra symptomdebut og trenger ikke antibiotika.


Kun i noen tilfeller er det indikasjon med penicillinbehandling. Mellomørebetennelse er en fellesbetegnelse for betennelsessykdommer i mellomøret. Selve betennelsen i bihulene fører til at bihulene hovner opp og skaper et trykk som presser og kan gjøre vondt.


Husk at å handle uaktsomt kan føre til problemer senere. Behandle ørebetennelse hos spedbarn. Denne kaller man en fistel. Igjennom denne kan materie (puss) og andre væsker finne ut.


Det smaker ikke godt, nærmest råttent, men til gjengjeld er det sjelden man ser symptomer fra en tann med en fistel fordi trykket ikke kan bygge seg opp inne i kjevebenet. Man kan godt gå i mange år med en rotbetennelse uten egentlig å ha symptomer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg