torsdag 6. august 2015

Saus til juleribbe

Bestill nå og betal ved utsjekking. Kjapt og lekende lett å booke med. Enkel og trygg nettbooking. Les ærlige gjesteomtaler – book nå! Denne sausen til ribbe forutsetter at kraft av ribbe.

Når ribbe stekes i ovnen brukes vann, og når ribba er ferdig er det denne kraften du har over i et litermål (eller noe annet som tåler kokvarm væske). Fettet som legger seg på toppen tar du med en spiseskje og har i en tykkbundet kjele. Her viser vi deg hvordan du enkelt kan lage en kjempegod saus til ribbe.


Dette er en saus med masse herlig smak, perfekt til juleribbe. Slik lager du en saus med masse herlig smak, og som er helt perfekt til juleribba. Sausen har få ingredienser, og er ferdig på 1-2-3.


Abonner på kanalen vår.

Klassisk ribbesaus med kraft og ribbefett til et av julens store festmåltider. Sausen lager du mens ribben hviler, da får du det gode ribbefettet. Ribbe er tradisjonell norsk julemat, og sjysaus er et selvskrevent tilbehør.


For å få en velsmakende vri på julemiddagen kan du enkelt sette ditt personlige preg på TORO Sjysaus. Og det er altså saus til ribbe. Den klassiske sausen til ribbe er heldigvis ikke vanskelig å lage. Men, denne sausen forutsetter at du får masse kraft fra ribba.


Kok sausen ned til en liter. Smak til med salt og pepper. Tilsett gjerne litt ribbefett for mer smak! Om det er kraft fra medisterkakene, så kan dette også brukes i sausen.


Om sausen blir for tykk, kan potetvannet, grønnsakvannet etc. Ha i en klype sukker, smak på sausen og tilsett mer salt og pepper dersom det er nødvendig. Bruk sukkerkulør for å få en mørkere saus.


OBS: Dersom svoren ikke ser ut til å bli sprø bør du heve temperaturen til ca 2grader.

Pass på så den ikke svir seg! Dersom ribben, mot all formodning, ikke har sprø svor, kan du bruke grillelementet i noen minutter. Her er en perfekt saus til juleribbe. Saus til ribbe - skal vi ha det? Stort sett er alle enige om at ribba skal ha sprø svor (bortsett fra meg som mener ribba er best uten svor) og at medisterkaker blir best om du lager dem selv.


Juleribbe med hysterisk god saus. Det er mye man er enig om i jula. God mat hører jula til.


I denne episoden av Trond Moi og den sultne naboen får du høre hvordan du kan ta juleribba til ett nytt nivå. Juleribbe , adventsribbe, svineribbe eller rett og slett saftig ribbe! Kjært barn har som kjent mange navn! Til årets ribbemiddag foreslår jeg hjemmelaget surkål og ertestuing i tillegg til potetene og en skikkelig god brun saus ! Det kan være lurt å legge en liten tallerken under ribben slik at svoren stekes i jevn høyde og blir sprø. Ha en halv liter vann i langpannen så kjøttkraft og fett kan renne ned i vannet og skape en god kraft til den brune sausen.


Stek ribben ved 2grader i minutter. Om du vil servere saus eller sjy til juleribben handler mye om hva du selv liker best. Når du tilbereder ribben får du en stekesjy som smaker godt, rør inn noen biter med godt smør i stekesjyen og du har et deilig tilbehør. Er du glad i saus passer denne varianten godt til juleribben. Brun saus kan tilpasses til de fleste kjøttretter.


Vanligvis har vi sausen til for eksempel kjøttkaker, men i jula er det godt til medisterkaker og ribbe. Denne brune sausen tilhører Arne Brimi, som godt husker lukta av sausbruning fra barndommen. Da var det bare å glede seg til middag, sier Brimi. Denne oppskriften gir cirka en liter ferdig saus. Hakk opp avskjær fra ribbe, og stek dette i kjelen med smør eller olje til det er godt stekt og har fått tydelig stekeskorpe.


Er formen tilpasset størrelsen på ribba bevares den gode stekesjyen og du har et kjempebra utgangspunkt for en god saus. Vær obs på at det er tykkelsen på ribba, og ikke antall kilo, som bestemmer steketiden. Da er det rikelig med mat, og du har også litt kald ribbe til juledagslunsjene, hvis du liker det. Sett på varme, kok opp og visp til sausen er jevnet.


Dettte skal bli sjy, ikke en tykk saus. Skum av ribbefettet, så bare sjyen blir igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg