onsdag 19. august 2015

Student i utlandet

Ved dødsfall i utlandet. Som student i utlandet med lån og stipend fra Lånekassen regnes du som pliktig medlem av folketrygden. For pliktige medlemmer som dør i utlandet , dekkes nødvendige utgifter til hjemtransportering av båre til Norge fullt ut.


Dersom du har søkt om frivillig medlemskap i folketrygden har du ikke den samme dekningen. ANSA hjelper deg å finne studier i utlandet.

Under studietiden kan ANSA tilby trygghet, veiledning, nettverk, arrangementer og studentforsikring. Mye er nytt og spennende når du flytter til utlandet. Med studentforsikring fra Europeiske, kan du være trygg på at du er forsikret både på reisen og under oppholdet ditt.


Forsikringen dekker også reiser utenfor hjemmet ditt, i inntil dager. Du kan bestille forsikring for eller måneder. Som norsk student i utlandet er det flere ting du må tenke på. Vi tilbyr både hel- og halvårsforsikring.


Vi sørger for at du får hjelp når du trenger det!

Hvis du tar deg jobb. Dersom du tar arbeid mens du studerer i utlandet , kan det ha innvirkning på medlemskapet ditt i den norske folketrygden, og dermed i retten du har til stønad til helsetjenester fra Helfo. Folketrygden har flere ordninger for norske statsborgere som studerer i utlandet , avhengig av hvilket land du skal studere i, og hvor lenge du skal studere. Har du ikke rett til Europeisk helsetrygdkort, må du undersøke med NAV om du beholder medlemskapet i norsk folketrygd i studietiden. Bor du sammen med den andre forelderen må dere begge være medlem av folketrygden for å ha rett til barnetrygd.


Student i utlandet. Krav og vilkår for å få støtte. Du har sikkert vært der selv: Når man vurderer å søke utdanning i utlandet , er det helt avgjørende å finne tilstrekkelig informasjon for å gjøre det riktige valget. Utdanninger du kan få støtte til. Du er fortsatt velkommen som medlem i Tekna!


Vi har egne studentgrupper i København og Toulouse, og til sammen har vi mer enn 2studentmedlemmer utenfor Norge. For å få støtte til utdanning i utlandet må du være tatt opp som student til en fulltidsutdanning, siden det ikke gis støtte til deltidsutdanning i utlandet. Du kan få støtte til å ta en hel grad eller deler av en norsk grad i utlandet. Der ble ikke studenter uten planer om å dra på utveksling skilt ut som en egen gruppe, men resultatene viser at hver femte student som ikke har vært i utlandet , sier at informasjonen fra lærestedet ikke er god nok.


If Start og If Start Super. Med innboforsikring, reiseforsikring og ulykkesforsikring. Mange unge ønsker seg en spennende periode i utlandet , gjerne i forbindelse med studier.

Vi har en forsikringspakke som består av reise- og ulykkesforsikring og gir deg trygghet ved utenlandsopphold. Som student ved Høgskolen i Østfold kan du ta deler av studiene dine ved en av våre samarbeidspartnere i utlandet. Utvekslingsoppholdet varer vanligvis fra 3-måneder, må forhåndsgodkjennes og vil inngå som en del av graden din ved Høgskolen i Østfold.


Folkeregisteret vurderer om du som student har etablert deg i utlandet og slik sett har brutt kontakten med Norge. Du kan fremdeles selvsagt komme hjem på ferie, men kan ikke arbeide i Norge mens du er her på ferie. En sommerjobb i Norge blir nemlig sett som ensbetydende med at du ikke har etablert deg i utlandet. OsloMet har en beredskapsavtale med Sjømannskirken som ivaretar våre studenter i utlandet.


Sjømannskirken kan bistå ved kriser og ulykker som rammer studenter i utlandet (råd og veiledning i akuttfasen, besøk på sykehus, bearbeidelse av hendelser etc.). Skal du i praksis i utlandet ? NSFs Reiseforsikring har dagers reisevarighet, samtidig som ansvarsforsikring for studenter i praksis i utlandet er inkludert. Varer praksisoppholdet ditt i mer enn dager, tilbyr vi deg som student utvidet reiseforsikring til kr 4per påbegynte måned utover dager. SONOR er en organisasjon som til daglig jobber med å hjelpe norske studenter til opptak ved en rekke spennende studiesteder i utlandet.


Du må melde flytting når du skal oppholde deg i utlandet i minst seks måneder. Skatteetaten avgjør om du skal registreres som utvandret i folkeregisteret. Fyll ut skjemaet Flyttemelding og send det til skattekontoret, tidligst dager før du reiser. Legg ved kopi av pass eller annen gyldig legitimasjon. Det er bare om du tar fast opphold i utlandet at du kan anses som skattemessig utflyttet fra Norge.


Midlertidig opphold i utlandet opphever ikke det skattemessige bosted i Norge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg