tirsdag 4. august 2015

Hiv i norge

Hiv -viruset svekker immunforsvaret. Aids er diagnosen som brukes ved langtkommet hiv -infeksjon. Les om symptomer, forebygging og det å leve med hiv. Hiv er fremdeles en epidemi, med rundt åtte prosent økning i Norge.


Menn som har sex med menn står for de fleste tilfellene, sier leder for Hiv - Norge , Anne-Karin Kolstad til NRK.

Karlsen ble kjent da han gikk til sak mot sin arbeidsgiver, Papillon restaurant i Fredriksta da han ble oppsagt etter å ha stått frem som hivpositiv. Hiv kan også smitte ved rikelige blodmengder i kontakt med slimhinner eller synlig skadet hud. De fleste blir smittet med hiv når de har ubeskyttet sex med noen som har viruset.


Over prosent av smitten skjer via seksuell kontakt. Du kan også få viruset ved å dele nål eller sprøyte med narkomane med hiv -infeksjon, men særlig etter at de fleste her i Norge nå får effektiv behandling er faren for slik smitte langt lavere. I Norge Antall nye tilfeller.


INSTI HIV -selvtesten er en CE-godkjent hiv -test for hjemmebruk.

Registrerer hivinfeksjon opptil to uker tidligere. Verdens raskeste hjem HIV test. Hiv og seksuelt overførbare sykdommer. Her finner du informasjon, råd og nyheter om hiv og andre seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer). Hiv er et virus som hører til gruppen retrovirus.


Hiv -infeksjon kan føre til svikt i immunologiske forsvarsmekanismer. Alle hiv -positive i Norge blir tilbudt behandling så fort diagnosen er stilt og vi har fått litt oversikt over deg og livet ditt. HivNorge er en medlemsbasert interesseorganisasjon, med årsmøte og valgt styre.


Hiv -behandling er viktig både for å redusere smittsomheten og for å unngå at du selv utvikler immunsvikt og hiv -relaterte sykdommer. Forekomst av HIV i Norge. Et åpent hus for alle som er berørt av hiv. Har du eller noen du bryr deg om fått hiv ? Vi jobber for at alle som lever med hiv skal ha et godt liv i nære relasjoner og i samfunnet forøvrig.


Skattekort, skattemelding (selvangivelse), skatteoppgjør, skattelister, tema og fradrag som hjelper deg til å få riktig skatt. Mens antallet hiv - og aids-tilfeller er i vekst globalt, er hovedinntrykket i Norge stabilitet, sier divisjonsdirektør Gunn-Elin Aasprong Bjørneboe i Sosial- og helsedirektoratet til NTB.

NYLIG FIKK VI statusrapport for spredningen av hiv og aids i Norge. Hiv -smittede kan altså sannsynligvis se frem til et langt liv med livslang medisinsk behandling. Det kan ikke bli sagt tydelig nok hvor. En ekstra fordel ved behandlingen er at risikoen for å smitte andre reduseres til nesten null. En person, hvor man ikke kan måle virus i blodet ( hiv -RNA umålelig lav), anses i dag for ikke å kunne overføre smitten ved sex.


I dag lever rundt 4. Kritiserer politi for hiv -melding. Generalsekretær i Hiv Norge , Anne-Karin Kolstad kaller Haugesundspolitiets advarsel om en hiv -smittet prostituert for feilinformasjon. Hvis du har spørsmål angående kjøpet ditt, vennligst fyll ut kontaktskjemaet, og vi svarer så snart som mulig. Behandling av hiv og aids er livslang, og hvis den avsluttes vil viruset spre seg igjen.


Medisinene som brukes ved hiv og aids kalles antivirale legemidler, og de angriper nydannelse av virus på ulike måter. Vanligvis bruker man minst tre antivirale legemidler samtidig ved hiv og aids. Hiv formerer seg raskt og kan bli resistent mot medisiner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg