onsdag 5. august 2015

Lymfe kreft

Lymfe kreft

I det andre stadiet er det påvist to eller flere områder med syke lymfeknuter på en og samme side av mellomgulvet. Kontaktinformasjon. Ved lymfekreft med særlig høy risiko, og ved tilbakefall etter første serie kjemoterapi, vil behandling med kjemoterapi i høye doser kunne være aktuelt. Da kjemoterapien dreper benmargscellene, tas det ut benmargsceller fra pasienten før kjemoterapien. Når kjemoterapien er slutt injiseres benmargscellene tilbake igjen i pasienten.


Lymfe kreft

En helt ny statistisk metode, utviklet ved UiO, gjør det nå mulig å forutsi tidlig i sykdomsforløpet hvem som får en aggressiv variant, når den inntreffer og hvem som slipper unna. Lymfeceller finnes overalt i kroppen, og derfor kan sykdommen oppstå så å si hvor som helst. Lymfocyttene lages i benmargen og har som oppgave å beskytte kroppen blant annet mot mikroorganismer som bakterier og virus. Lymfekreft oppstår i kroppens lymfeceller.


I 40–prosent av tilfellene finnes ­sykdommen også i andre organer. Det kan være i beinmargen, på huden, i mageregionen eller i tarmsystemet. Hos de fleste starter symptomene med en forstørret og smertefri lymfeknute.


Lymfe kreft

Med millioner kroner fra Kreftforeningen skal toppforskere fra hele verden sørge for at pasienter som ikke blir friske av sin kreftsykdom, får ta større del i egen behandling og oppfølging. Hvis cellene bare finnes i blod og benmarg vil sykdommen bli kalt leukemi. Behandling av lymfekreft. De vanligste behandlingsformene som gis ved det offentlige sykehus for lymfekreft er cellegift og strålebehandling, men behandlingen avhenger av hvilken type lymfekreft man har, hvor utbredt sykdommen er og hvilke symptomer sykdommen har gitt. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.


Det er litt flere menn enn kvinner som får påvist lymfekreft , og sykdommene kan ramme i alle aldre. Hodgkin lymfom sees imidlertid typisk hos unge voksne, og Non-Hodgkin lymfom ser vi typisk hos de voksne eller hos eldre. Du skal gjennom en tøff ti men du skal bli frisk. Norge er på verdenstoppen i behandling av lymfekreft. Veldig syk fikk Martin Nes beskjed av doktor Harald Holte om at han kom til å bli frisk.


Forrige hunden min hadde lymfekreft (fikk det da hun var år gammel), og vi valgte å behandle. Etter første cellegiftkuren var hun ekstremt mye bedre, etter andre var hun symptomfri. Hodgkins lymfom er svært sjelden hos barn under fem år, og sykdommen rammer oftest gutter.


Vi fullførte kuren og hun var helt frisk i over ett år. Kreft er en fellesbetegnelse på sykdommer som skyldes ukontrollert cellevekst eller deling. Lovende resultater for immunterapi mot lymfekreft.


Lymfe kreft

Malignt lymfom er en vanlig kreftsykdom hos hund. Den forekommer i alle aldersgrupper, men er hyppigst forekommende hos middelaldrende hunder. Ved en vanligste formen for malignt lymfom spres kreften til alle kroppens lymfeknuter.


Forskjeller mellom yrkesgrupper. For noen år siden ble det gjort en stor nordisk studie som kartla kreftrisiko i ulike yrkesgrupper. For alle kreftformer samlet sett, fant studien at bønder, gartnere og lærere hadde lavere risiko for kreft enn forventet, mens servitører var blant yrkesgruppene med høyest kreftrisiko totalt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg