tirsdag 11. august 2015

Årsaker til diabetes type 2

Spennende utvalg til deg og dit hjem. Norges beste prisgaranti hos Select. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt. Man kjenner ikke årsaken til dette, men trolig er det en kombinasjon av arv og ukjente miljøfaktorer. Den viktigste årsaken til type diabetes er overvekt og usunn livsstil, men også arv kan spille en rolle.


Insulin er et hormon som lages i bukspyttkjertelen og som sørger for at sukkerstoffer i maten du spiser kommer inn i kroppens celler og kan brukes som energi.

Selv om det ikke er smittsomt, ansees det å være en epidemi i det 21. Kosthold og overvekt er viktige årsaker til diabetes type 2. Norsk helseinformatikk om årsaker til diabetes type : “Overvekt på grunn av høyt inntak av kaloririk og fet mat kombinert med lav fysisk aktivitet, er den klart viktigste årsak til type - diabetes. Hva er diabetes type ? Insulin har stor betydning for kroppens normale energiomsetning, da insulin setter kroppens celler i stand til å oppta og forbrenne glukose fra blodet. Ved diabetes type danner kroppen selv insulin.


Her finner du fakta og informasjon om diabetes type diabetes type , LADA, MODY og generell informasjon om diabetes. Hvem får diabetes type ?

Overvekt er en viktig årsak til utvikling av diabetes type 2. Av disse har opptil prosent diabetes type og cirka prosent diabetes type 1. I tillegg kommer en rekke sjeldne diabetesformer. Forekomsten av diabetes er økende, i hovedsak fordi økt forekomst av fedme har ført til økt forekomst av diabetes type 2. Type utgjør mindre enn en tiendel av tilfellene. Diabetes består hovedsakelig av type og type 2. Det er vesentlige forskjeller på de to diabetessykdommene. Sykdomsstarten ved type 1- diabetes , før diagnosen er stilt, er typisk preget av at pasienten har nedsatt allmenntilstan er tørst, produserer uvanlig store mengder urin og taper vekt.


Det er mange årsaker til at man utvikler diabetes type , hvorav de viktigste årsakene ligger i livsstil og arv. Særlig magefedme øker risiko for insulinresistens. Ofte har pasienter med diabetes type også grader av såkalt metabolsk syndrom (se nedenfor). Type 1- diabetes har en viss arvelig tendens.


En livsstil med lite mosjon og dårlig kosthold øker risikoen for å utvikle diabetes type 2. Type - diabetes er en såkalt livsstilssykdom. Med denne kostholdsplanen ønsker vi å hjelpe på veien til et friskere liv. Uten diabetes , og alle de sykdommer som følger. Selv om vi på langt nær vet alt, vet vi nå mye om årsak til diabetes 2.

Da kan vi ta helsen tilbake. Nina Husø og Helén Oulie Fuhr har utviklet kostplanen for deg med prediabetes og diabetes 2. Symptomer på diabetes type utvikler seg sakte. Da vil forskerne, tror Pedersen, kunne bruke informasjonen om alle genetiske varianter – også de sjeldne – til å vurdere pasienters risiko for type - diabetes. Når vi kjenner til alle de genetiske variantene og inkluderer folks livsstil, kan vi si ganske mye om risikoen for type - diabetes. Arv, overvekt og fysisk inaktivitet er viktige årsaker til utvikling av diabetes type 2. Man arver sannsynligvis disposisjonen for å utvikle diabetes , men det er livsstilsforhold som i stor grad avgjør om sykdommen utvikles eller ikke.


Dette kan føre til alvorlige helseproblemer, men livsstilsendringer og legemidler kan bidra til at du holder deg frisk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg