mandag 10. august 2015

Muskelsmerter i nakken

Sliter du med muskelsmerter? Det populære leddproduktet har tatt Norge med storm. Bidrar til sterke og behagelige muskler og ledd. Gratis prøveperiode.


MedPro Aktiv inneholder en rekke ingredienser for muskler og ledd.

Prøv Reverse Therapy. Muskelsmerter i nakken , årsak. Smertene kommer fra muskulatur i nakken. Ved psykiske påkjenninger, eller ved dagliglivets stress og belastninger, er det vanlig at vi mennesker strammer musklene i nakken og heiser skuldrene.


Dersom musklene ofte, eller hele tiden, er strammere enn vanlig, vil det etter hvert føre til en irritasjon i musklene. Når det oppstår smerter i nakkemuskulaturen så er dette symptomer på at noe er dysfunksjonelt og galt – du bør aldri ignorere smerter, da dette er kroppens eneste måte å fortelle deg at noe ikke stemmer. Det er mange små ledd mellom disse virvlene, og det er også tett med leddbån muskler og sener.

I tillegg er det i dette området mange nervetråder. Nesten alle opplever muskelsmerter i løpet av livet, og man kan ha akutt eller kronisk myalgi, (vondt i muskler). For de fleste går muskelsmertene bort i løpet av kort tid.


Les teksten om dette temaet på nhi. Dette er ingen god stilling, heller ikke en naturlig stilling for nakken. Optimalt skal vi sitte med øynene rett frem mot skjermen, verken se ned eller opp eller til siden, sier kiropraktoren. Kjenner du deg igjen? Vi er vel flere som har sittet i sofaen krumbøyd over en liten skjerm, mens vi heiser skuldrene samtidig som vi luter nakken.


Ved vår tverrfaglige og moderne klinikk Råholt kiropraktorsenter og fysioterapi (Eidsvoll kommune, Akershus) tilbyr vi helhetlig behandling for muskelsmerter , sener og stive ledd. Det kompliserte samspillet mellom nakke-skulder-arm gjør at smerter her er utbredt. De er vanskelig å avgrense og kan utløses av mange grunner.


Det er rett og slett vanskelig å finne kilden til smertene. Disse fem tøyeøvelsene kan ved jevnlig bruk hjelpe deg med å lindre anspent muskulatur og normalisere vanlig nakkebevegelse. Klikk nedenfor for å se treningsprogrammet.


Har du hatt vondt i nakken i lengre tid kan det være en god idé å gå til intensiv styrketrening hos en kiropraktor eller en fysioterapeut.

Du kan selv massere nakkemusklene ved en tverrfiksjonsmasasje. Det vil si at man plasserer begge hendene på begge sider av nakken. Hendene beveges frem og tilbake. Hvordan virker det? Hvad er nakkemyalgi?


Begge disse musklene har utspring i nakken , og kan dermed være med på å gi deg både nakkesmerter og hodepine. Nakken , muskelsmerter. Scenarioet demonstrerer hvordan ulike deler av kroppen påvirker hverandre. I dette eksempelet er det diafragma som er den primære årsaken og gir sekundære symptomer i nakken og øvre del rygg, som igjen gir deg smerter. Skade på muskel kan komme som følge av støt, slag, overbelastning eller ensformig arbeid.


Ta smertene på alvor - smerter er et signal til deg om at noe i kroppen er galt. Videoarkiv nakken Det er fort gjort å gå med skuldrene hevet gjennom dagen, og muskulaturen i nakkeregionen din blir lett påvirket av stress og spenningsnivå. Derfor er det ekstra viktig å trene seg opp, og bli bevisst på spenninger for å kunne forebygge plager. Akutte muskelsmerter kan skyldes skader (forstrekking, støt, slag eller feilbelastning av muskelen).


Stive og ømme muskler kan komme av eller forsterkes av faktorer som stress, spenninger, feil sittestilling, psykiske belastninger og kaldt klima. Betennelse i nakken Når man snakker om en betennelse i nakken er det viktig å skille mellom en infeksjon (bakteriell) og en betennelse (ikke bakteriell) i muskel, sener eller leddstruktur. En bakteriell infeksjon i nakkeregionen er meget alvorlig og man har ofte feber og redusert allmenntilstand som trenger rask medisinsk behandling.


I nakken er det mange nervetråder og nakken er derfor lett utsatt for smerter ved skade eller sykdom. Akutte nakkesmerter blir ofte bedre etter noen dager før de forsvinner helt etter omrent en uke. De fleste av oss opplever flere episoder med akutte nakkesmerter i løpet av livet. Nordmenn er spesielt utsatt for muskelsmerter i vinterhalvåret.


Når vi fryser spenner hele kroppen seg, og vi kan få muskelsmerter. En gammel idrettsskade, eller stramme og spente muskler pga. Noen er uheldige og får influensa, som ofte gir ømme og vonde muskler.


Slitasje i nakken , også kjent som nakkeartrose, rammer de aller fleste med årene. Fasettleddene er små ledd som styrer bevegelsen i ryggen og nakken din. Her kan det oppstå artrose (slitasje) på samme måte som i knær eller hofter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg