mandag 24. august 2015

Brente mandler oppskrift

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Se våre beste oppskrifter på nett. Velkommen til MENY. Si JA til stort utvalg. La våre oppskrifter inspirere deg!

Gi dem bort som en spiselig julegave eller kos deg med den karamelliserte søtsaken selv. Mange MÅ ha brente mandler til jul, og de siste ukene har den år gamle bloggposten med brente mandler blitt klikket på både tidlig og sent. Pensle et stort stykke bakepapir med nøytral olje (solsikkeolje, for eksempel). Ha mandler , sukker og vann i en kjele.


Rør om underveis og pass på hele tiden. Vannet begynner å fordampe. Sukkeret begynner først å se tørt ut, så smelter det.

Nå er det viktig å røre hele tiden så det ikke svir seg i bunnen. Her får du oppskriften på hjemmelagde brente mandler. Enkelt og godt, men husk en dose tålmodighet og passe høy temperatur. Mandlene har en røstet smak og får et tynt lag karamell som smelter på tungen. Et tygg, og du er hekta!


Skal du lage brente mandler må du bruke muskelkraft. Bruk en litt stor kjele, så slipper du at mandlene blir for mye brent. Bruker du en jernpanne går det enda enklere. En teskje eller to med kanel gjør disse.


Det er faktisk sant! Jeg overdriver ikke. Bedre brente mandler skal du lete lenge etter. Nydelig karamellisert smak og ikke masse overflødig brent sukker som du knekker tennene på.


Havsaltkicket er selvsagt valgfritt, men balanserer det søte helt perfekt. Ikke vær redd for å komme med forbedringer og tips! Men etter å ha lett litt ekstra er tipsene dine akkurat det som mangler.

Tusen takk for en alle tiders oppskrift ! Hjemmelaget isparfait er en super juledessert. I tillegg er det lettvint å ha desserten ferdiglaget i fryseren før selskapet. Salte mandler er kjempe godt. Tørk mandlene godt etterpå.


Frityr de i olje (med en klatt smør) i ca 5min. Så avkjøling og nytelse :-). Pass godt på så du ikke brenner deg. Knasende godt både som snacks, sammen med ost eller som kakepynt. Smaken av mandler og karamell er supergod!


De er enkle å lage og kan bli en fin gave dersom du legger dem i et glass med en sløyfe rundt. Desse mandlene er farlig gode, i en perfekt kombinasjon mellom saltsøtt. Skivede mandler er min favoritt, men man kan også bruke heile mandler eller valnøtter. Ha sukker, vann og kanel i en gryte.


Du trenger bare vann, sukker og mandler , så kan du omslutte mandlene i et lekkert, karamellisert sukkerlag. Brente (karameliserede) mandler med sukker. Men du bør følge med på temperaturen. Rør det inn og hell mandlene over i en form.


Dra mandlene fra hverandre med gaffel om du vil. Og skravler enda litt til. Stort sett er det de samme variantene av julebakst og julegodt som er blitt servert hvert år. Og jeg tror faktisk jentene forventer å finne de samme tingene på bordet også.


Spesielt èn ting MÅ være med. Enkelte tradisjoner skal man aldri gi slipp på. Blant mye julegodt er brente mandler noe av det beste.


Legg nøttene i fine glass som du kan dekorere etter evne og gi bort, eller bare kose deg med selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg