onsdag 12. august 2015

Akutt bihulebetennelse

Akutt bihulebetennelse

Akutt bihulebetennelse har typisk sympyomer som tett nese, smerter eller trykk over øynene eller i kinnet, eventuelt tannpine. I noen tilfeller kan man også ha feber og generelt føle seg i dårlig form. Tilstanden skyldes en infeksjon i. Bihulebetennelse kan vare lenge, og varer den over måneder kalles det kronisk bihulebetennelse. I sjeldne tilfeller kan bihulebetennelse forårsake alvorlige problemer som påvirker hjernen og øynene. Dersom tilstanden vedvarer lengre enn måneder kalles den for kronisk bihulebetennelse , mens betennelse som varer kortere enn dette kalles for akutt.


Akutt bihulebetennelse

Du kan bruke Otrivin Mentol for korttidsbehandling av tett nese ved forkjølelse og akutt bihulebetennelse. Den avsvellende effekten vil merkes raskt og i løpet av få minutter. Virkningen varer i opptil 6-timer. Du må ikke benytte Otrivin Mentol i mer enn dager.


Typisk er smertene verst midt på dagen og ved foroverbøyning. Ofte er det feber, nedsatt allmenntilstand og hoste med eller uten oppspytt. Dersom det blir liggende igjen puss i bihulene kan dette føre til at betennelsen stadig blusser opp, noe som skader slimhinnene og kan gi kroniske plager. Kronisk bihulebetennelse krever behandling hos en spesialist.


Akutt bihulebetennelse

Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. Vanligvis selvbegrensende tilstand. Oppstår oftest i forløpet av en øvre luftveisinfeksjon som følge av redusert drenasje på grunn av slimhinneødem og nedsatt cilieaktivitet. Dette gir opphopning av sekret og gode vekstbetingelser for mikrober.


Hvis utførselsgangen fra en bihule blir tett vil trykket inne i bihulen øke og det oppstår smerter i beinet som omgir bihulen. På samme tid har norske soneterapeuter erfaring med en rask og god klinisk respons hos disse pasientene. Det finnes ingen gode klinisk studier på effekt av soneterapi ved akutt bihulebetennelse.


Hensikt: Formålet med studien er å. Med akutt bihulebetennelse , oppstår symptomene rundt en uke etter å ha blitt forkjølet. Og for kronisk bihulebetennelse er symptomene like. Imidlertid har de en tendens til å være mildere og vare i lengre tid.


Diagnostisere sykdommen. Det som er karakteristisk for en bihulebetennelse er at smertene øker på når man bøyer hodet fremover. I tillegg til sykehistorie vil en lege ta en bakterieprøve av sekretet samt et røntgenbilde av bihulene for å stadfeste bihulebetennelse. Ved bruk av røntgen vil man kunne se slim som, måtte ligge inne i bihulene. Hjemmebehandling av bihulebetennelse.


Akutt bihulebetennelse

Dersom betennelsen skyldes infeksjon med bakterier, kan det være nødvendig med antibiotikabehandling for å bli frisk. Renser nese og bihuler ved akutt og kronisk bihulebetennelse. Physiomer bihule nesespray gir rask lindring ved symptomer på bihulebetennelse , som ansiktssmerter og nesetetthet. Nesesprayen inneholder planteekstrakt fra Cyclamen Europeeum L. Fordi akutt bakteriell sinusitt vanligvis utvikles som en komplikasjon til virale øvre luftveisinfeksjoner, er det foreslått at en sykdomsvarighet på under sju dager kan brukes som et negativt diagnostisk kriterium.


En norsk studie gir god informasjon om hvordan akutt sinusitt behandles i allmennpraksis. En aktuell differensialdiagnose til akutt perikoronitt med spredning, kan være peritonsillær abscess.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg