tirsdag 4. august 2015

Fødselen er i gang

Denne dagen kalles gjerne termin, men begrepet fødsel til termin omfatter en fødsel som finner sted mellom uke og 42. Normal fødsel er en komplikasjonsfri fødsel ved fullgått svangerskap av ett fullbårent barn i normal bakhodefødsel. Dessverre er det ingen garanti for at fødselen er i gang med det aller første. Noen vil aldri se slimproppen.


Hos andre vil den løsne dager eller uker før fødselen , sier Nordkvelde. Slimproppen har en geléaktig konsistens, kan være litt blodig og sitter som en ekstra beskyttende barriere mellom livmorhalsen.

Når vi set i gang fødselen , ønsker vi å framskunde fødselen før kroppen sjølv er klar for dette. Om din fødsel blir sett i gang , bør du innstille deg på at det kan ta tid før fødselsriene startar og du føder. En del gravide kvinner opplever at fødselen må settes i gang , blant annet fordi svangerskapet går over termin. Se hvilke metoder som brukes og hva igangsetting betyr for både mor og barn. Det skriver Sky News.


Fødselen til hertuginne Meghan (37) er i gang. De siterte først anonyme kilder, som hevdet at hertuginnen, som har termin i disse dager, nå holder på å føde. Ingen vet nøyaktig hvilke mekanismer som gjør at fødselen starter en bestemt dag, men man vet at hormoner virker inn.


Stresshormoner som adrenalin kan stenge for at riene kommer i gang.

Derfor er det viktig at du roer ned og prøver å glede deg til fødselen. Slapper du av, øker oksytocinet og modningen, og du får lavt adrenalin. Nokon gonger må fødselen bli sett i gang.


Igangsetting av fødselen. Når vi setter i gang fødselen , ønsker vi å fremskynde fødselen før kroppen selv er klar for dette. Når fødselen er på vei, er det aktivitet i livmorhalsen. Den myknes, utvides og forbereder seg på fødselen.


Små blodkar kan briste litt i forbindelse med dette og utflodet blir lyserødt eller med blodspor. Hos noen kan det fremdeles gå dager før fødselen kommer ordentlig i gang. Ring til fødeavdelingen og prat med jordmor. Tegnene på at fødselen er på gang er veldig individuelle for alle kvinner. Det finnes flere tegn på at fødselen nærmer seg, men de er ingen fasit på at den er like rundt hjørnet, sier Johannson.


Fødselslege og forfatter av boken Et nytt liv. Nå er den lille gutten på vei, og fødselen til surrogatmoren er i gang. Storesøster Kourtney Kardashian (40) gjestet torsdag The Ellen DeGeneres Show sammen med moren Kris Jenner (63), hvor hun fortalte at Kim ikke kunne delta i programmet fordi fødselen til surrogatmoren er i gang. Dermed var fødselen allerede overstått da Buckingham Palace kunngjorde at hertuginne Meghans veer hadde begynt tidlig mandag morgen - en kunngjøring som kom i 14. Det skriver en rekke medier, deriblant Sky News, som viser til en bekreftelse fra Buckingham Palace.


For mange kvinner regner at fødselen begynner når vannet går eller når riene begynner. Vi regner ikke at fødselen er i gang før det er tre-fire centimeter åpning og regelmessige rier, forklarer Ragna.

Det er da fødselen endelig er i gang. Da kan man tro at fødselen er i gang , og få falske forhåpninger, men så er det bare mageknip, sier hun. Grethe vender stadig tilbake til ordet tålmodighet. Og hun skulle ønske at gravide hadde hatt mer av det. Jeg skulle ønske de heller brukte tiden på å bli mentalt klar til fødselen.


Ut fra denne beregningen skal fødselen settes i gang senest dager etter termin. Det blir ikke alltid prioritert. Etter undersøkelsen vil legen snakke med deg og legge en plan for eventuell igangsettelse av fødselen.


For å vite om fødselen har startet avgjøres av åpningen i underlivet og må undersøkes av jordmor eller lege. At vannet går er ofte starten på fødselen for mange, men det er ikke per definisjon et tegn på at fødselen er i gang. Om du merker sammentrekninger som ikke er ledsaget av andre tegn på fødsel, og de heller ikke øker i intensitet, er det etter all sannsynlighet ingen fødsel som er på gang.


Tegning og avgang av fostervann. Hvilken metode som benyttes avhenger av hvor moden livmorhalsen er. På noen avdelinger bruker man stikkpiller som settes opp i skjeden, på andre avdelinger bruker man tabletter som skal svelges.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg