mandag 10. august 2015

Hva hjelper mot høyt blodtrykk

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Mål blodtrykk og puls med våre nøyaktige og brukervennlige blodtrykksmålere. Slik kan du redusere høyt blodtrykk selv. Og hvis du samtidig røyker har høyt kolesterol eller har diabetes mangedobles risikoen, legger Elling til. Lær heller å spise de riktige matvarene som hjelper deg til å senke blodtrykket før det er for sent.


Mat mot høyt blodtrykk er noe du bør prøve FØR du tar medisin som legen skriver ut. Under finner du matvarer som er ypperlig å innta i kampen mot hypertensjon: 1. Les også: olivenolje og nøtter senker blodtrykket. Forskerne ga dietten det dekkende navnet Dietary Approaches to Stop Hypertension (kosthold for å stanse høyt blodtrykk ), eller DASH. Når dette kombineres med et redusert saltinntak kan det systoliske blodtrykket gå ned med så mye som mmHg hos personer med høyt blodtrykk , noe som tilsvarer enkelte medikamenter mot høyt blodtrykk 5. I tillegg kan høyt blodtrykk også være arvelig.


Går du uforklarlig opp i vekt? Det er mye du kan gjøre både for å forebygge og senke et høyt blodtrykk. Medisiner som brukes mot høyt blodtrykk har den medisinske fellesbetegnelsen antihypertensiva. På folkemunne kalles legemidlene ofte blodtrykksmedisin. Høyt blodtrykk kalles blant leger hypertensjon.


Noen kan få hodepine, men det er snarere unntaket enn regelen. For noen er det også arvelig. Noen igjen får det på grunn av trening eller under graviditet. Om og når høyt blodtrykk skal behandles med legemidler, vil variere med alder og helsetilstand og total risiko for framtidige sykdommer.


Hensikten med å behandle høyt blodtrykk er å minske risikoen for utvikling av hjerneslag, hjerte- og karsykdommer og nyreskade. Det fins mange ulike legemidler mot høyt blodtrykk. Sjekk hva som er normalt blodtrykk ved ulike aldre. Høyt eller lavt blodtrykk gir ofte ingen symptomer eller plager, men kan likevel være farlig for helsa. For mange kan et saltredusert kosthold være med på å redusere blodtrykket , men veier du noen kilo for mye vil en vektreduksjon også kunne gi deg et lavere blodtrykk.


Les faktaark om kosthold ved overvekt her. Mange som har høyt blodtrykk har også andre forstyrrelser som høyt kolesterol, høye triglyserider eller insulinresistens. Folk med høyt blodtrykk kan ofte oppleve hodepine om morgenen når de står opp. Ved høyt blodtrykk.


Hvorfor er det så viktig å ha et normalt blodtrykk , og hva bør blodtrykket helst ligge på? Hypertensjon deles inn i primær hypertensjon og sekundær hypertensjon. Hvor farlig er egentlig høyt blodtrykk ? Kan vi gjøre noe selv for å senke trykket?


Er lavt blodtrykk like ille? Her får du svar på alle de viktigste spørsmålene om både normalt, lavt og for høyt blodtrykk. Her følger en liste over noen av de vanligste årsakene til høyt blodtrykk : fedme, genetiske faktorer, overforbruk av alkohol, høyt konsum av natrium, mangel på aerobic trening, p-piller, inntak av noen analgetika, nyresykdommer eller adrenal sykdommer. Veganere, de som har eksludert alt som kommer fra dyreriket fra kosten sin og spiser kun mat fra planteriket, har lavere forekomst av høyt blodtrykk sammenliknet med andre vegetarianere og de som har blandet kosthold (2).


Trening, kosthold og sunn livsstil kan virke forebyggende på høyt blodtrykk. Det kan også redusere behovet for medisiner og risiko for sykdom. Skolemedisinen tilbyr en rekke medikamenter som hjelper mot høyt blodtrykk , blant annet såkalte ACE-hemmere og A11-blokkere. Hjertet er en muskel som pumper oksygenholdig blod rundt i alle deler av kroppen.


Hva er høyt blodtrykk ? Når hjertet trekker seg sammen (hjertets systole), pumpes det blod ut i den store pulsåren (aorta), og videre ut i pulsårene til kroppens organer. Forskere fra Jilin Universitetet i Kina har funnet et peptid (kjede aminosyrer) som angivelig skal kunne senke blodtrykket like mye som Captopril - en medisin som ofte brukes mot høyt blodtrykk. De mener også at det å spise eggehvite kan hjelpe pasienter - eller personer i faresonen, med å holde blodtrykket under kontroll, skriver The.


Jeg har slitt med lavt blodtrykk i mange år, kanskje 5-nå. Har vært til legen og klaget over tretthet, svimmelhet, hodepine ved trening, dårlig form til tross for at jeg faktisk trener og fått beskjed om at jeg har alt for lavt blodtrykk. Har fått slike tall, men aner ikke hva de betyr for, hva som er høyt og hva som er lavt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg