onsdag 12. august 2015

Lungebetennelse smitte

Lungebetennelse smitte

Den typen lungebetennelse som skyldes bakterier, kommer ofte av bakterier som vi fra før har i munnhulen. Derfor er det ikke egentlig snakk om smitte. Lungebetennelse med virus smitter ved at en som er syk hoster eller nyser i nærheten av deg. Hvordan smitter lungebetennelse ? For å unngå smitte råder Tangen folk å opprettholde en god håndhygiene.


Det er lurt å vaske hendene når man kommer hjem og bruke Antibac når man er på reise. Sover og spiser man godt, blir man mindre sliten og er ikke like mottakelig for smitte. Ellers er det også mulig å vaksinere seg mot lungebetennelse fra pneumokokker og influensa. Med atypisk lungebetennelse forstår man vanligvis enten klamydialungebetennelse eller mycoplasmalungebetennelse. Begge typer er svært vanlige, og dette er ofte lettere sykdommer enn den vanlige lungebetennelsen som oftest skyldes pneumokokker.


Men forløpet er ofte mer langdrygt. Du er nå ikke smittebærende, siden du bruker antibiotika. I de fleste tilfeller vil det ikke utvikles sykdom hos andre i omgivelsene.


Lungebetennelse smitte

Unntaket er i forbindelse med mykoplasma- lungebetennelse , da man kan se flere smittede i samme nære miljø. Smitter lungebetennelse ? Du har økt risiko for at få lungebetennelse hvis: Du har annen lungesykdom. Du har en annen infeksjonssykdom (f.eks. influensa). Kan jeg få medisiner?


Det er eldre og kronisk syke som rammes hyppigst. Disse gruppene anbefales å vaksinere seg hvert år. Det er Helsedirektoratet som anbefaler type vaksine, og fastlegen som avgjør om det er nødvendig. Les mer om hvilke symptomer som er vanlige, hvordan lungebetennelse behandles og hvorvidt den er farlig for barn eller voksne.


Lungebetennelse smitte

Det er viktig med forebyggende tiltak for å unngå komplikasjoner ved immobilitet. De vanligste symptomene er feber, hoste og tung pust. Man kan også bli trett, få dårlig matlyst og ha problemer med å få i seg nok væske.


Norsk robot fjerner MRSA og anna smitte fra rom og utstyr. Decon-X fjerner MRSA effektivt fra alle overflater og utstyr. Mange av de vanlige bakteriene som kan gi lungebetennelse , sitter ofte i nese og svelg på forhånd. En lungebetennelse som skyldes et virus, kan smitte - og er vanskelig å forebygge.


Virus gir svært sjelden lungebetennelse. Vanlige symptomene er hoste, feber og tung pust. En bakterieinfeksjon skal behandles med antibiotika. Forebyggende vaksine anbefales til eldre over år. Laboratoriet vil vanligvis gi svar på prøven i løpet av et par dager.


Hvis mengden av antistoffer er steget i 2. Akkurat nå er det mange som er smittet av Mycoplasma, og noen av disse får lungebetennelse. Sykdommen er mildere enn vanlig lungebetennelse , men kan være langtekkelig og vanskelig å bli kvitt. Da noen kan ha smitten uten å være syke (friske smittebærere), vil det ikke hjelpe å isolere de syke.


En opphopning av tilfeller i befolkningen (en epidemi) opptrer med 3-års mellomrom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg