tirsdag 4. august 2015

Hosteanfall om natten

Dersom barnet har vært forkjølet, med normal hoste, som etter hvert går over til ekstremt kraftige hosteanfall , kan det dreie seg om kikhoste. Kikhoste hos barn kan være farlig. Selv om alle norske barn får tilbud om kikhostevaksine som en del av barnevaksinasjonsprogrammet, hender det en sjelden gang at noen likevel får sykdommen. Høyt blodsukker gjennom natten er også negativt helsemessig.


Jeg har som regel en stabil kurve om dagen, men ettersom jeg ikke har samme kontroll om natten har jeg aldri klart å få langtidsblodsukkeret mitt. I begge tilfeller er det lurt å sove med hodet litt høyere enn vanlig. Hvis man ikke får sove på grunn av hosten vil jeg anbefale å ta noe hostedempende til natten. Det gjelder også dersom det er tørrhoste. Ofte periodevis hoste om natten.


Hos mange også hoste etter fysiske anstrengelser eller forsert ekspirasjon. Gastroøsofageal refluks. Hosteserier som kulminerer med en dyp og kraftig inspirasjon – et kik.


Dersom du gjentatte ganger får hoste om natten , eller etter fysisk anstrengelse. Dette kan være et tegn på astma. Dersom du har et lite barn som har en gjøende eller svært plagsom hoste. Søker du etter hoste?


Trenger du kjerringrå tips og hjelp om hoste, så finner du det her. Tørrhoste er irriterende, men som regel helt ufarlig. Få ekspertenes beste råd mot tørrhoste, enten du sliter du med tørrhoste etter forkjølelse eller tørrhoste om natten.


Har du langvarig tørrhoste kan det skyldes alvorlig sykdom. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Men jeg fikk hosteanfall som endte med at luftveiene snørte seg sammen, til slutt var det som om jeg måtte suge luft gjennom et sugerør. Det _var_ veldig skummelt mens det holdt på, spesielt når jeg våknet på natten med en slik hoste, våknet rett og slett av å ikke få puste.


Etter hvert kan den også opptre i hvile (hviledyspnè). Ved hjertesvikt og astma kan man oppleve tung pust om natten , ved hjertesvikt også når man ligger ned (ortopnè). Hoste - årsak og løsninger Hva er hoste? Når du hoster trekker mellomgulvet seg sammen, og den luften som er i luftveiene kommer med stor fart ut. I sær om natten er dette ille, og hostingen har til tider ødelagt for både hennes og min egen nattesøvn.


Det er normalt at man hoster litt om natten , og det går nok over av seg selv. Hos voksne og eldre barn viser kikhoste seg som en sta og langvarig hoste. Hele prosent av all langvarig hoste hos voksne skyldes kikhoste. Hosten sitter i lenge, i gjennomsnitt 1-måneder, den kommer som tilbakevendende anfall og er spesielt plagsom om natten. Etter det jeg har forstått så er vrangforestilling = psykose.


Hvis vrangforestillingen kun består i at man er overbevist om at bestemor egentlig er en krokodille i forkledning, så klarer man å fungere ellers for det. Men det spørs jo hva som menes med full psykose. Jeg tenker i alle fall da på en. Jeg hadde et barn med hoste om natten , som også var helt frisk på dagtid. Det ble mistenkt barneastma ut i fra dette, og han fikk flutide.


Det gav fin virkning, og han sluttet å hoste etter et par uker. Etter røykeslutt for mnd siden har jeg vær gjenntatt plaget med tørrhoste, med ca 3-ukers mellomrom. Er dette noe som er normalt eller er det noe som bør utredes nærmere.


Hosten er ikke ledsaget av andre forkjølelsessymtomer. Spongia D-1 hard tørr hoste som starter med kiling i halsen, voldsomme hosteanfall ofte verre om natten. Drosera D-1 hosteanfall som er så voldsomme at man nesten mister pusten, smerter i brystet ved hoste. Mange av barna har stille refluks uten gulping eller andre klare symptomer. Refluksen og pusteproblemene kan like gjerne oppstå om natten som om dagen.


I sr om natten er dette ille, og hostingen har til tider. Hos barn kan det i noen tilfeller vre brekninger eller oppkast av slim. Ligg med hodet hevet hyt om natten Unng fysiske anstrengelser som kan.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg