torsdag 20. august 2015

Styrkeøvelser rygg

Inaktivitet ved sittestilling på jobb og skole er definitivt en medvirkende årsak til svake ryggmuskler, og også muskelskjelettsmerter tilknyttet rygg og hofter, forteller Melina Meyer Magulas, idrettsfysiolog på Magnat Center. Melina har plukket ut syv styrkeøvelser som utfordrer mange av ryggens muskler og deres funksjoner. Ryggen består av hovedmuskelgrupper. Det er latissimus dorsi (den brede ryggmuskel) som er plassert på hver side av ryggen.


En veltrent rygg kjennetegnes ofte med en v-form. Hovedfunksjonene til denne muskelen er å strekke ut, rotere og dra armene mot kroppen.

Bli strammere med styrketrening 5. Forskerne har kommet fram til at med fem enkle styrkeøvelser kunne kvinnene trene seg friske fra smertene. De kvinnene som deltok i studien, jobbet alle på kontor og brukte datamskinen i arbeidet sitt. Tre treningsgrupper. Alle hadde kroniske eller hyppige smerter i nakken og ømhet i kappemuskelen. En sterk rygg er det beste våpenet mot ryggsmerter, samtidig som du sikrer en rank kroppsholdning.


De seks øvelsene du får her, gir god og effektiv trening av ryggmusklene, men du får også trent resten av kroppen – på bare minutter. Derfor bør du gjøre ryggøvelser.

Hver fjerde mann har regelmessig ryggsmerter. Den beste allroundøvelsen known to man for en sterk rygg ? Svaret er markløft. De to beste øvelsene for øvre del av ryggen? Strammere mage og rygg på seks uker øvelser som former midjen En strammere og sterkere midje er innen rekkevidde med disse enkle øvelsene du gjør hjemme på stuegulvet. Sterkere rygg på minutter.


Ikke bare får det deg til å se bra ut, men det gir deg sterkere beinbygning, motvirker tap av muskelmasse ettersom du blir eldre, gir deg bedre kroppsholdning, høyere fettforbrenning (også når du ikke trener), virker skadeforebyggende og gjør de fleste hverdagslige gjøremål lettere. Kjernemuskulaturen er de musklene som aktiviserer og holder ryggsøylen i en stabil posisjon. Her får du de øvelsene hun selv bruker for å styrke kjernemuskulaturer. Se videoer av styrkeøvelsene, og få forklaring på hvordan og hvor mange ganger styrkeøvelsene skal utføres. Her finner du øvelser som trener armer og skuldre på nivå 1. I tillegg berører flere av øvelsene områder som buk, rygg og bekken.


Hensikten med øvelsene er å bidra til at utøveren i større grad greier å utvikle kraft i en instabil setting. For å oppnå dette bruker vi i flere av øvelsene vektbæring gjennom skulder som et virkemiddel. Vondt i rygg og nakke? Vi anbefaler alle med vondt i ryggen å forsøke økt trening rettet mot hofter og knær også.


Visste du at: – Kuldebehandling kan gi smertelindring mot vonde ledd og muskler? Vi har satt sammen seks øvelser med fokus på rygg , bryst, skuldre og overarmer.

Styrkeøvelser for overkropp. Men hvem er det som virkelig har flotte bein? Jo, det er dansere! Selv liker jeg å trene legger og lår ved å gjøre ballettøvelser i tillegg. Du trenger kun deg selv og evt en matte.


Serien på øvelser kan kjøres 1- eller runder. Buk - rygg - bekken. Velg video i temamenyen til høyre på siden.


NB: Basisøvelsene er nå flyttet til OLTs kunnskapsportal med video, som du finner ved å klikke her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg