torsdag 27. august 2015

Pepperkakehus oppskrift

Bygg pepperkakehus superenkelt. Hekt delene sammen uten liming! Se på våre nyeste gadgets. Vi har de kuleste gavene du kan gi.


Trykk ut figurer med former eller skjær ut etter mønster til pepperkakehus. Legg kakene forsiktig over på bakepapir på steikeplate. Stek kakene midt i ovnen på 200º i ca. Lag pepperkakehus til jul!


Det er årets morsomste tradisjon. Sett på julemusikk og la morroa begynne. Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor.


Pepperkakehus oppskrift

Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Pepperkakehus oppskrift med kalorier, allergener og pris. Dette pepperkakehuset vil gjøre seg fint på bordet, og gi en fin julestemning til store og små.


Pepperkakehus hører julen til men i stedet for å lage et stort hus har jeg i alle år laget et lite hus som akkurat får plass i vinduskarmen. Malen tegner jeg selv – det kan du også lett få til. Man kan trygt si det ofte blir et hus med sjel ettersom jeg alltid må spikke litt på vegger og tak. De har nemlig en tendens til å ese ut og få skjeve vegger etter en tur i ovnen. Hvis du vil gjøre årets pepperkakehus til litt av et kunstverk, kan du bruke Snøfall som modell.


Pepperkakehus er utrolig morsomt å lage, men det er ikke alltid man får det helt til. Her får du oppskrift og mønster. Noen ganger blir veggene skjeve og taket for stort.


Her har vi flere tips til deg som skal lage pepperkakehus og som vil lykkes på første forsøk! Dette trenger du: bokser ferdig pepperkakedeig fra MENY, eller lag pepperkakedeig selv. Den vanligste oppskriften er denne: eggehvite, dl melis og 2-dråper sitronsaft.


Pepperkakehus oppskrift

Slik gjør du: Skill eggehvitten fra plommen. Du kan enten helle plommen fram og tilbake mellom de halve eggeskallene og la hvitten renne ned i en skål, eller sile ut plommen mellom hendene. Pisk eggehviten litt med en gaffel. Laget etter Nissemors oppskrift og modell. Verdens største Pepperkakehus ” og Savalens største hytte på 3mmed til sammen sengeplasser.


Beliggende midt i Nissegata. Ta med firma, storfamilien, venner og bekjente og unn dere noen dager i Verdens Største Pepperkakehus. Du må regne med å knuse noen hus underveis og miste andre i den hete lavaen av karamell.


Pepperkakehus oppskrift

Derfor kan det være lurt å bake noen ekstra husdeler som du kan ha i reserve, tipser Mattias Kristiansen i sin bok Pepperkakeland. Oppskrift og foto: Mattias. Hvis du vil fylle vinduene slik jeg gjorde med sukkertøy, tar du brettet ut av ovnen når det er gått minutter av steketiden, legger ett gjennomsiktig sukkertøy midt i vinduet, og setter brettet tilbake igjen inn i ovnen i omtrent minutter mer.


Jeg vil anbefale deg å legge et stykke sukkertøy direkte på et lite stykke bakepapir før du går igang, for å se hvor lang tid den typen du. At vi har en svakhet for pepperkakeformer, har du kanskje lagt merke til. Og vi håper du blir både glad og inspirert når du titter rundt på alle de herlige kakeformene! Ettersom vi synes at bakeglede er enda viktigere enn bakeformer, byr vi også på tips og oppskrifter , maler til pepperkakehus , og så videre. Hjemmelagde pepperkaker med hjemmelaget pepperkakedeig hører julen til!


Pepperkakeverksted på kjøkkenet skaper fin julestemning og smaker utrolig godt i en mørk adventstid. Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter.


Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg