fredag 7. august 2015

Behandling av diabetes type 2

Behandling av diabetes type 2

Spennende utvalg til deg og dit hjem. Norges beste prisgaranti hos Select. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt. Arv er en viktig faktor.


Dersom begge foreldrene dine har diabetes type , er det svært sannsynlig at du får sykdommen i løpet av livet. Blodsukkersenkende behandling. Behandling av diabetes type består i et sunt kosthol vektreduksjon hvis du er overvektig, regelmessig mosjon og røykeslutt.


Om disse tiltakene ikke er nok, vil legen anbefale en personlig tilpasset behandling med legemidler. Metformin er ofte det første legemiddelet som anbefales. Det finnes ingen fasit på hvordan du skal leve med diabetes , men det er mye du kan gjøre for å ha det bra. I veiviseren (bildet til høyre) ønsker vi å gi deg tips og råd om hvordan du kan leve et godt liv med diabetes. Les mer og last ned brukerversjon av retningslinjen og veisviseren for et godt liv med diabetes.


Behandling av diabetes type 2

Insulin ved diabetes type 2. Ved dårlig regulert diabetes type , til tross for forsøk på livsstilsmessige og medikamentelle tiltak, vil behandling med insulin kunne være et alternativ. Denne saken er i sin helhet oppdatert og utvidet av lege Rune Erlandsen 11. Hyperglykemien ved type - diabetes skyldes redusert β -cellefunksjon og insulinresistens. Begge disse tilstander er angrepspunkter ved behandlingen.


Målet med den blodsukkersenkende behandling ved type - diabetes er å eliminere symptomer på hyperglykemi og å redusere risikoen for diabetiske senkomplikasjoner. Den viktigste årsaken til type diabetes er overvekt og usunn livsstil, men også arv kan spille en rolle. Typ - diabetes (där insulinkänsligheten är nedsatt) är den vanligaste formen av diabetes och antalet människor som insjuknar i typ - diabetes ökar mycket kraftigt i vissa delar av världen. Typ - diabetes är att betrakta som en välfärdssjukdom orsakad av vår stillasittande livsstil, där övervikt och brist på fysisk aktivitet är en.


Behandling av diabetes type 2

Anbefalte analyser ved klinisk mistanke om diabetes eller klinisk høy risiko for diabetes type 2. Sykdommen skyldes dels nedsatt insulinproduksjon, dels at insulinet virker for dårlig. Levevaner ved diabetes og behandling av overvekt og fedme. Pasienter med høyt nivå av andre fettstoffer (triglycerider) i blodet, bør få behandling for dette.


Rutinemessige tilskudd med tran eller omega er ikke anbefalt for de fleste med diabetes type 2. Nyre-, øye-, nerve- og fotproblemer Øynene bør kontrolleres når diagnosen type - diabetes blir stillet, og deretter minst én gang årlig. Perorale antidiabetika. Retningslinjen presenterer blant annet oppdatert informasjon om behandlingsmål for langtidsblodsukker (HbA1c), lipider og blodtrykk, og valg av blodsukkersenkende legemidler ved diabetes type 2. Anbefalte kostendringer inkluderer mindre energitett mat, mindre inntak av raffinert korn og sukker, økt inntak av hele korn og fiber, grønnsaker og frukt, og redusert inntak av hardt fett til fordel for mykt fett.


Det er forårsaket av problemer med kjemikalier i kroppen (hormon) som kalles insulin. Det er ofte knyttet til å være overvektig eller inaktiv, eller å ha en familiehistorie av type diabetes. Type diabetes kan være arvelig.


I dette kurset vil du lære om injeksjon av insulin, riktig oppbevaring og om vanlige behandlingsregimer. Riktig bruk er viktig for å få god effekt av behandlingen. Nästan alla med diabetes typ kommer att behöva tillföra insulin förr eller senare eftersom ditt P-glukos ökar med 1mmol var fjärde år. Det finns många olika typer av insulin och också många olika principer vid behandling. Detta är väldigt individuellt vad just du behöver.


Det er en livslang tilstand man kan leve godt me men det er også en tilstand man kan dø av ved utilfredsstillende behandling. Diabetes består hovedsakelig av type og type 2.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg