mandag 31. august 2015

Hormonutslett baby

Huden til nyfødte kan fremvise en rekke endringer i løpet av de første ukene av livet. De fleste av disse endringene er lite plagsomme og de går over av seg selv, men noen krever diagnostisk utredning for å utelukke infeksjon eller underliggende sykdom 1. De første ukene er barnets hud ofte tørr, og den flasser av - særlig på hender og føtter. Et kviseliknende utslett ( hormonutslett ) opptrer de første ukene hos mange nyfødte, og er en reaksjon på at mors hormoner forsvinner. Hormonutslett er det vi på fagspråket kaller Acne neonatorum. Dette utslettet, eller hudforandringene, ser vi hos opp til prosent av alle nyfødte, sier allmennlege hos A Klinikken og universistetslektor ved UIO, Amir David Arden.


Hormonutslett baby

Det er ikke uvanlig at en baby får utslett. Skurv, bleieutslett, nyfødtutslett er vanlige utslett. Det finnes noen utslett hos spedbarn som man bør være spesiell oppmerksom på. Mange utslett som oppstår hos barn og spedbarm er ufarlige, plager ikke barnet, og går over av seg selv. Om det er et kløende utslett finnes det lindrende behandling.


Her er en oversikt over noen av de vanligste utslettene som kan oppstå hos spedbarn og barn. Får du ikke et slikt tilbu må du be om det. Barnepleier eller jordmor viser hvordan babyen skal holdes når den bades, så får dere bade babyen selv under veiledning. Etter hvert blir du mer avslappet, og det vil babyen merke. Baby på snart uker spør eksperten: Hei hei :) har en liten kar som nå har hatt hormonutslett siden han var uke.


Føler det blusser opp når han har spist og at det blir ill rødt. Men det roer seg litt mens han sover. Utslettet forsvinner av seg selv. Det finnes mange ulike barnesykdommer, og det kan være vanskelig å skille forskjellige utslett fra hverandre, da noen av de ligner på hverandre. Som regel vil utslettet forsvinne av seg selv, men dersom barnet har nedsatt allmenntilstan er det lurt å oppsøke lege.


Dessverre klarte ikke nettleseren din å kopiere lenken til utklippsbordet. Også må dere være enige i praktisk ting når det gjelder hvordan dere ser for deg fremtiden. Hvordan dere ønsker å gjøre det med felles økonomi. At dere klarer å ha en god arbeidsdeling i hjemmet. Vell, vi har barn, hus, økonomi e. Les også: Slik fjerner du skurv i hodebunnen på baby.


Elveblest hos baby. Ifølge barnelegen er typiske symptomer røde, velavgrensbare og kløende flekker i huden. Flekkene hever seg over hudens overflate og er gjerne litt blekere i midten. De kan minne om slike hudforandringer man får ved berøring av brennesler. Han var VELDIG ille.


Vi brukte A-derma, og her kan dere se før og etter bilde etter to dagers bruk av den kremen. I hele ansiktet tett i tett. To ganger har han nesten vært helt fin nå men de to siste dagene er det blitt skikkelig ille igjen, hele anisktet er dekket fra panna og nedover kinnene, til haka og halsen. Prikkene kalles milier, og går bort av seg selv i løpet av 1-måneder.


De skal ikke klemmes på. Huden blir gjerne flammet, det kan bli hissig og rødt, og varer fra 1-måneder. Det skyldes hormoner fra moren, som barnet dels har fått mens det var foster, og som det stadig kan få tilført etter fødselen gjennom morsmelken. Dette kan sees på som en naturlig omstillingsprosess for mor og barn etter fødselen. Baby med kviser – Barn og familieinnlegg5.


Baby på snart uker spør eksperten: Hei hei #128578; har en liten kar som nå har hatt hormonutslett siden han var uke. Hei Jeg er gravid for andre gang, ca uke har et barn på snart mnd fra før som sov. Mediemix samler nyheter fra mer enn 2norske kilder.


Hormonutslett baby

Var hos legen igår for å sjekke en sår brystvorte og legen så samtidig på Murmel. Stem nyhetssaker frem til forsiden, opprett ditt eget nyhetsfilter og filtrér ut nyhetskategoriene du ikke liker - som f.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg