torsdag 20. august 2015

Baby utvikling

Baby utvikling

Check out For The Baby. Følg babyens utvikling måned for måned fra fødselen til barnet fyller år. Råd til foreldrene om hva dere kan forvente dere,. Her kan du følge utviklingen uke for uke Hvordan barnet vokser, alt det skal lære, søvnvaner og kosthold. Slik er utviklingen til en baby på måneder.


Du kan hjelpe denne motoriske utviklingen ved å legge en populær leke rett utenfor rekkevidde, og oppmuntre barnet mens det prøver å få tak i leken. En annen utvikling , som vil medføre en del gråt, er at de første tennene begynner å komme i denne alderen. Her har vi samlet videoer som viser barns utvikling motorisk, laget av fagfolk. Visste du for eksempel at det er lettere for en ett-åring og ta opp en ting enn å kaste den?


Men hun kan også nå begynne å bruke gråten mer bevisst for å påkalle din oppmerksomhet. Kommunikasjon og sosial utvikling. Barnet blir mer opptatt av omgivelsene og blir stadig mer sosialt.


Baby utvikling

Studier viser en tydelig sammenheng mellom motorisk utvikling , kognitiv utvikling , sosial utvikling og språkutvikling. Fosterets utvikling Nedenfor finner du beskrivelse av de ulike stegene i utviklingen av et menneske – fra befruktning til fødsel. Gjennom de ukene (måneder) skapes et helt nytt individ. Ta deg gjerne også tid til å se den korte og informative filmen vår om fosterets utvikling. Livets første øyeblikk er magiske.


Det tar enda lengre tid før hjernen lærer seg å bearbeide synsinntrykk slik at barnet oppfatter dybde som voksne gjør. En baby som nettopp har lært seg å krype, har en oppfatning om at trappen går nedover, men det betyr ikke at det finnes en forståelse for hvor farlig det kan være på egen hånd å bevege seg ned trappen. Ingen barn vil lære seg å gå før det har lært å stå. Men tidspunktet for når man behersker disse ferdighetene, varierer enormt. Aldersangivelsene for når barnet behersker de angitte milepælene nedenfor, må derfor tas med en stor klype salt.


Baby utvikling

Motorisk utvikling hos babyer 0-år. I tillegg til de motoriske ferdighetene spiller også personlighet og temperament inn. At barn har ulikt tempo for når de slipper seg handler kanskje mest om at motorisk læring er individuell.


Når barnet er blitt 1 og uker går utviklingen i rekordfart. Spesielt søvnvaner kan bli vanskelig å endre i denne perioden. Barn er like individuelt forskjellige som voksne, så det finnes ingen fasit som gjelder for alle barns utvikling. Og dette er heller ingen konkurranse. Husk at det er stor variasjon og bredde i barnas normale utvikling.


Baby utvikling

Noen vil være litt tidligere ute – andre litt seinere enn gjennomsnittet. Den språklige utviklingen begynner lenge før barna sier sine første ord. Spebarn begynner tidlig å legge merke til språket som snakkes rundt dem, og de gjør sine første språklige øvelser ved å bable både alene og til personer rundt seg.


Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg