fredag 28. august 2015

Autisme symptomer

Symptomer og tegn på autisme. Barnet kan virke normalt de første månedene av livet. Så kan foreldrene merke at barnet interesserer seg mindre for andre mennesker, også dem selv. Tilstanden påvirker sosialt samspill, språk og atferd.


Ulike symptomer og tegn innenfor disse hovedområdene kan opptre med ulike grader av alvorlighet.

Det finnes ingen blodprøver eller andre medisinske tester som kan påvise autisme. I de senere år har en sett en stadig økning av antall personer med autismespekterdiagnoser. Dette forklares gjerne med bedret diagnostisering, spesielt av personer med mildere symptomer. LES OGSÅ: Aspergers syndrom er en høytfungerende autisme.


Generelle symptomer ved autisme. Noen syndromer har spesielle kjennetegn ved utseende. Slik er det ikke ved autisme eller asperger.


Personer med autisme skiller seg i alminnelighet ikke utseendemessig fra andre, noe som kan gjøre det er vanskelig for omgivelsene å forstå.

Tiltak og tilrettelegging ved autisme innebærer blant annet å bygge videre på sterke sider hos barnet og stimulere til utvikling av kommunikasjon og språk. Barneautisme er en gjennomgripende utviklingsforstyrrelse. Der er fundet mange risikogener, men deres betydning for at autisme kommer til udtryk hos det enkelte barn er meget varierende og ofte ukendt. Autisme er betegnelsen på et syndrom, dvs.


I enkelte tilfælde er der tale om velkendte medfødte arvelige genetiske syndromer, med autistiske symptomer , nedsat intelligens og forskellige symptomer fra kroppen og handicap. Her følger utdrag av et brev fra en kvinne som lever med en mann med asperger: Fagmiljøet fokuser kun på barn. Forfatteren av innlegget skriver: Det norske fagmiljøet som kan noe om asperger, fokuserer kun på barn. Ifølge Universitet i Oslo oppstår autisme i rundt én prosent av befolkningen. Studier publisert i JAMA Psychiatry viser at av menneskers risiko for å utvikle autisme kommer fra genene.


Forskerne brukte informasjon om mer enn to millioner mennesker fra Sverige, Danmark, Finlan Israel og Australia i sine undersøkelser. Du har kanskje hørt om Aspergers syndrom, som ofte ble ansett som en mild form for autisme. Nå brukes betegnelsen autismespekterforstyrrelser (ASF) om alle typer autisme. Barneautisme, atypisk autisme og Asperger syndrom er de mest vanlige diagnosene i autismespekteret. Tidlige tegn på autismespekterforstyrrelse Tegn på autismespekterforstyrrelse viser seg ofte i løpet av et barns tre første leveår, men hos barn med mildere symptomer forteller noen foreldre at de ikke la merke til spesielle vansker før barnet begynte på skolen og de sosiale kravene ble.


Dersom årsaken til symptomene ikke utredes, risikerer man at personer med for eksempel autisme får epilepsimedisiner på feil grunnlag. I verste fall kan personen bli påført alvorlige bivirkninger, uten at symptomene blir bedre. Miljøterapeutiske tiltak har liten hensikt der symptomer og atferd skyldes epileptiske forstyrrelser.

Ved vedvarende spesifikke symptomer og kjennetegn bør man bli henvist til utredning og behandling innen psykisk helsevern. For mennesker med autisme og autismespekterforstyrrelser kan det være vanskelig å skille mellom spiseforstyrrelser og trekk ved autisme som selektive matpreferanser, tvangsmessig spising, spiseritualer og vegring for måltidet. For å få en autismediagnose i voksen alder er det som regel ikke nok at man fyller diagnosekriteriene. Det er bare nødvendig med diagnostisering av voksne dersom autisme kan være årsak til at man har fått problemer med utdannelse, arbei familie eller samliv eller andre viktige områder i livet. Mange ungdommer og voksne med ASF har enkelte trekk som kan minne om de symptomene man ser ved schizofreni.


For å skille på om symptomer og atferd representerer en begynnende schizofreniutvikling eller er en del av personens autisme -særegenhet, er det viktig med en grundig kartlegging av hvordan personen fungerte og tenkte før. Hun har mange tegn på autisme , dog høytfungerende eller en mild form for autisme , men likevel ikke. Hun er nemlig kosete (kun med meg, far og mormor) og hun er sosial. Men hun er kun sosial på hennes premisser.


Med det mener jeg at hun godt kan finne på å ville være helt i fred og leke alene og hun er selektiv på hvem hun leker sammen med. Pjecen handler om, hvordan autisme hos børn og unge viser sig, hvordan autisme bliver behandlet, og hvad man som forælder kan gøre for at hjælpe sit barn. Vi håber, at pjecen kan være en hjælp til, at du bliver klogere på diagnosen autisme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg