onsdag 26. august 2015

Kjemisk lungebetennelse

Kjemisk lungebetennelse er en betennelsestilstand i luftveiene som hverken skyldes bakterier eller virus. Den vanligste årsaken er inhalasjon av en irriterende gass eller at et petroleumsprodukt kommer over i luftveiene. Det er flere kjemikalier som kan forårsake kjemisk lungebetennelse.


Sannsynlighet for og alvorlighetsgrad av kjemisk lungebetennelse avhenger av hva man har blitt utsatt for, styrke, varighet, verneutstyr, alder og helsetilstand forøvrig. Flere stoffer kan forårsake irritasjon, og sykdommen har mange forskjellige symptomer. Behandling av kjemisk lungebetennelse er en medisinsk nødsituasjon avhengig av giftig eksponering.

Man kan også få lungebetennelse ved å puste inn giftige gasser eller etsende kjemikalier. Hvis man er svekket og kaster opp, kan man risikere å puste inn mageinnhold som kan gi en kjemisk lungebetennelse. Hvis man er tilstrekkelig svekket og kaster opp, kan man risikere å innånde mageinnhol som dels gir en kjemisk lungebetennelse , og dels kan innføre mikroorganismer i lunger som nå har en skadet og dermed ubeskyttet indre overflate.


Hva er symptomene på lungebetennelse ? Lungevevet vil si lungeblærene (alveolene), der den livsviktige transporten av oksygen fra luft til blod foregår. Når lungevevet blir betent, kan det bli tyngre å puste. Tilhører du risikogruppen bør du vurdere å vaksinere deg.


Lungebetennelse forårsakes av en infeksjon i lungene. Les mer om hvilke symptomer som er vanlige, hvordan lungebetennelse behandles og hvorvidt den er farlig for barn eller voksne.

Antibiotika kan ta en kjemisk lungebetennelse. Noe som kan oppstå bare en får vanlig springvann i lungene. Men det er en krevende behandling. Og som en sa her, det kan skade lungene permanent.


Blir danna seg arrvev i lungene, og de kan miste sin opprinnelige elastisitet. Lungevev som blir erstatta med bindevev, er en dårlig løsning. Du kan begynne å føle flush, eller at du begynner å oppleve feber.


I kjemisk lungebetennelse er betennelse i lungevev fra gifter eller toksiner. Bare en liten prosentandel av pneumonier er forårsaket av kjemikalier. Mange stoffer kan forårsake kjemisk lungebetennelse , inkludert væsker, gasser og små partikler, for eksempel støv eller røyk. ALVORLIG: Hvis et barn drikker for eksempel tennvæske kan det gå over i luftveiene.


Da kan det oppstå det som kalles en kjemisk lungebetennelse , og det kan bli vanskelig å puste. I de tilfellene hvor det er klare tegn til lungebetennelse , og pasienten fremstår syk, vil antibiotika føre til bedring i løpet av en ukes tid. Likevel er mykoplasma lungebetennelse i de fleste tilfellene mindre alvorlig enn den mest vanlige lungebetennelsen som forårsakes av bakteriearten pneumokokker.


Tilstanden kan være svært alvorlig, særlig hvis du er eldre eller har problemer med helsen. Risiko for kjemisk lungebetennelse (pneumonitt) ved aspirasjon ved og etter svelging. Akutte symptomer og virkninger Innånding: Innånding av damper kan være skadelig og overeksponering kan gi hodepine, kvalme, oppkast og rus-symptomer. Kjemikaliet kan inneholde små mengder hydrogensulfid som ved alvorlig eksponering Parafin - Versjon Side.


Sjelden, lungebetennelse , som også kan være et resultat av candidiasis  Symptomer på sopp lungebetennelse Symptomene på sopplungebetennelse avhenge av årsaken bak hans nærvær.

Idag bruker vi antibiotika mot ulike infeksjoner og helbreder eksempelvis en lungebetennelse på kort tid. Jeg får sprøyter for å unngå en lungebetennelse. Da det oppsto komplikasjoner efter operasjonen, med lungebetennelse , ble mannen likevel sendt tilbake til Åsgård sykehus. Personer med symptomer på kjemisk lungebetennelse skal observeres på sykehus.


Symptomer på kjemisk lungebetennelse er: hoste, irritasjon fra luftveiene, brekninger, sløvhet, tretthet eller blekhet. Barn: Rask pust kan være det eneste tegnet på lungebetennelse , særlig hos små barn. Diagnosen mistenkes ved respirasjonsfrekvens hos barn 2–måneder, hos barn 1–år og hos barn over år.


Feber er vanlig, men forekommer ikke alltid hos spedbarn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg