fredag 7. august 2015

Barnehage etter vaksine

Kontroll­prøve er ikke nødvendig. Hvis det oppdages hodelus hos barn i barnehagen eller skolen, er det ikke nødvendig å sende. Vil ha vaksinekrav i offentlige barnehager. Helsepolitisk talsperson i Frp, Åshild Bruun-Gundersen, mener barnehager bør stille krav om vaksine før opptak for å beskytte de sårbare barna som av medisinske grunner ikke kan vaksinere seg. Vi arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.


Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen.

Det ansvaret kan jeg ikke ta, sier barnehageeier Helle Soos. Min ble ikke syk, men hun fikk heller ikke prevebar-vaksinen. Om han skulle bli dårlig er vel det helst dagen etter vaksinen er satt?


Vi har hatt flere 1-åringer som har kommet i barnehagen etter å ha fått vaksine , det går fint det. Uvaksinerte barn med sikker diagnose kan vende tilbake til barnehagen ni dager etter at hevelsen inntrer. Dersom alle de andre barna er vaksinert, avgjør allmenntilstanden når barnet kan gå tilbake til barnehagen. Før vaksinasjonen vil helsesykepleier spørre om barnet er friskt og om det har hatt reaksjoner etter tidligere vaksiner. Husk å informere helsesykepleier dersom barnet har allergi eller andre helseproblemer.


Har barnet nylig fått et legemiddel eller vaksine utenom barnevaksinasjonsprogrammet må det også opplyses om dette.

Den beskyttende effekten utvikles 1–måneder etter vaksinasjonen, og er langvarig. Det anbefales at vaksinen gis til spedbarn i målgruppen ved 6-ukers alder. Ved å vaksinere spedbarn beskytter man særlig mot alvorlige former for tuberkulose i de første leveårene. Ved smitterisiko i nærmiljøet tilbys også eldre barn BCG- vaksine.


Omtale av de viktigste bivirkningene for den enkelte vaksine finnes i Del Vaksiner mot de enkelte sykdommene i Vaksinasjonsveilederen for helsepersonell (FHI). En mer detaljert oversikt over mistenkte bivirkninger etter ulike vaksiner finnes i pakningsvedlegget og i preparatomtalen (SPC) for vaksinen. Han er fra Trøndelag Frp. Noen kan ikke ta vaksine av medisinske grunner.


Dette er spesielt viktig for dem. De tåler heller ikke å bli smittet av de alvorlige sykdommene, sier han. Er litt usikker på om jeg kan sende han i barnehagen etterpå eller bør jeg prøve å få fri hele dagen?


Jeg har et barn som av ulike grunner ikke kan ta vaksinene. Vi skal passe på å kun omgås andre som er blitt vaksinerte. Jeg nekter å ta en risiko på dette her, jeg kunne aldri tilgitt hve. De fleste tilfellene ses hos personer som er født i land med høy forekomst, som har båret sovende bakterier i seg og så blitt syke uten å ha smittet andre. Andre vaksiner og smittevern Vaksine mot difteri, stivkrampe, kikhoste og polio.


HPV- vaksine har vært en del av barnevaksinasjonsprogrammet til jenter i 7. De fleste barn blir bedre etter en uke.

Barnehage og skole.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg