onsdag 5. august 2015

Mat mot høyt blodtrykk

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Mål blodtrykk og puls med våre nøyaktige og brukervennlige blodtrykksmålere. Dersom du går med høyt blodtrykk i flere år, kan dette føre til et overbelastet hjerte og fortykkelse av veggen i venstre hjertekammer. Stress, overvekt, inaktivitet, høyt saltforbruk og et dårlig sammensatt kosthold kan bidra til blodtrykket stiger. Ved et lett forhøyet blodtrykk anbefales livsstilsendringer.


Høyt blodtrykk rammer stadig flere, og medisiner mot høyt blodtrykk selges som aldri før.

Forskerne ga dietten det dekkende navnet Dietary Approaches to Stop Hypertension (kosthold for å stanse høyt blodtrykk ), eller DASH. Når dette kombineres med et redusert saltinntak kan det systoliske blodtrykket gå ned med så mye som mmHg hos personer med høyt blodtrykk , noe som tilsvarer enkelte medikamenter mot høyt blodtrykk 5. Lær heller å spise de riktige matvarene som hjelper deg til å senke blodtrykket før det er for sent. Mat mot høyt blodtrykk er noe du bør prøve FØR du tar medisin som legen skriver ut.


Under finner du matvarer som er ypperlig å innta i kampen mot hypertensjon: 1. Slik kan du redusere høyt blodtrykk selv. Spis mat som holder deg slank – hel plantekost. Hel mat fra planteriket, altså ikke-rafinert mat , fyller magesekken med fiber og bidrar til en mer langvarig metthetsfølelse.


Og hvis du samtidig røyker har høyt kolesterol eller har diabetes mangedobles risikoen, legger Elling til.

Kvinner rammes oftest av høyt blodtrykk etter 65-årsalderen, mens menn rammes etter fylte år. Det kan være mange forskjellige årsaker til et høyt blodtrykk , og ofte kjenner vi ikke den direkte årsaken. Har du høyt blodtrykk anbefales du generelt å følge rådene for hjertevennlig kost. Særlig er det viktig å redusere inntaket av salt gjennom maten. Vanlig salt består av natrium og klori og det er natrium som øker blodtrykket.


Se rådene om salt i teksten om hjertevennlig kosthold. Se også LHLs temasider om salt. I tillegg har ferske undersøkelser vist at det å rette deg opp (altså unngå dårlig holdning), er veldig lurt i kampen mot for høyt blodtrykk. Ny forskning viser også at en av favorittmatvarene våre - nemlig egg, har en beskyttende effekt mot tilstanden.


De fleste som har høyt blodtrykk , føler seg ikke syke. Les om høyt blodtrykk i. Her følger en liste over noen av de vanligste årsakene til høyt blodtrykk : fedme, genetiske faktorer, overforbruk av alkohol, høyt konsum av natrium, mangel på aerobic trening, p-piller, inntak av noen analgetika, nyresykdommer eller adrenal sykdommer. Valg av mat har med andre ord svært mye å si for blodtrykket ditt. Man kan både forebygge utviklingen av høyt blodtrykk og bidra til å redusere et allerede høyt blodtrykk med smarte matvalg. Ved små matgrep i hverdagen kan du oppnå betydelig reduksjon i blodtrykk og risiko for både hjerte-karsykdom og slag, sier Nordstrand.


Mange som har høyt kolesterol vil kunne redusere kolesterolnivået betydelig ved hjelp av en kostomlegging. Et sunt kosthold vil ikke bare kunne påvirke fettstoffene i blodet i riktig retning, men vil også virke gunstig inn på vekt, blodtrykk , blodsukker og andre faktorer som kan være med på å øke risikoen for hjerte- og karsykdommer. Spise kolesterolvennlig mat – bedre mat med smarte byggeklosser for både kropp og sjel!


Tips til kolesterolsenkende mat La en større andel av maten være plantekost.

Avokado, nøtter og frø og extra virgin olivenolje er mat for kolesterolet og dermed også for hjertet. Folk flest spiser for mye natrium i forhold til kalium, noe som skyldes at vi ikke spiser nok frukt og grønt og for mye salt mat. Noen kan få hodepine, men det er snarere unntaket enn regelen. Visse kostvaner, genetiske tilstander og sykdommer øker risikoen for høyt blodtrykk. Når vi spiser for mye salt mat , vil blodtrykket øke.


Dette er de vanligste faktorene: Salt. En tredjedel av pasientene som lider av høyt blodtrykk er følsomme for salt, da det øker væskeretensjon i kroppen. I Norge har rundt av den voksne befolkningen høyt blodtrykk.


Det er en myte at høyt blodtrykk har ikke noe med personlighet å gjøre, og det er ikke slik at folk med høyt blodtrykk er nervøse, hyperaktive folk. Du kan være en rolig og avslappet person og likevel ha høyt blodtrykk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg